• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tosco - специалист
Да разбираме ли, че и камините на Грейко няма да са капризни на пелети?
Dobri88 - помощник
andy_forresite - 103 кв е по нотариален акт. Има тераси, доста голям коридор и така нататък :)
Не съм специалист, но ми се струва че 16 киловата са малко в повечко за този обем.
Друг тънък момент е, че в хола където би била камината има сложен много голям радиатор, който е бил преценяван за помещение без камина, а сега и допълнително тя ще грее...
geniya - да, донякъде е по-добре с котле в мазето, но и там си има негативи. Първо е доста по-скъпо, втора всеки ден трябва да слизам до там, трето 20 киловата, колкото са най-малките са твърде големи котли за този апартамент - не, че няма да стане, но.....

В сайта на Грейко има много малко информация относно тази камина. Колко е минималната мощност, колко степени има и така нататък.
Само 16 киловата ли ще се предлага, този цвят ли ... :-D
filmatoplo - майстор
Гори обаче издържа точно 5 часа и горивната кошница се пълни с пепел ,спирате камината изчиствате кошницата и включвате камината отново .Ако това не ви затруднява ,но преди да купувате пелети задължително тест преди това .Аз не бих съветвал клиент да мъчи камината със слънчогледови пелети .16 киловата са напълно достатъчни ,като се има предвид че почти винаги топлозагубите са в границите на 3-5-7 киловата след темперира е на дома .За цвета може и да се помисли .
tosco - специалист
Нямах предвид слънчогледови пелети. Просто за първи сезон ще се отоплява на пелети, та докато се ориентирам
кои са качествени, кои не... Определено ще са или широколистни, или иглолистни или смес.
filmatoplo - майстор
Постепенно качеството се отсява , тоест добрите производители които държат на качеството са известни по региони .Аз ползвам пелети на Трон Казанлъшки регион .
Dobri88 - помощник
Да, аз знам че са достатъчни, но имам тревоги, че са повечко от нужното.

Все пак ако някой има наблюдения над шума и други подробности относно камината ще ми е много полезно да го чуя. Всъщност шума ми е най-големият евентуален проблем.

Горелката роторна ли, самопочистваща ли е системата, степени, минимална мощност, има ли таймер за настройване. Много съм учуден, че продукта се предлага, а в сайта няма почти никакви подробности относно него :rolleyes:
Явно наистина бизнеса им върви и нямат нужда от допълнителен маркетинг, но чак пък толкова... :-D
Dobri88 написа:
Да, аз знам че са достатъчни, но имам тревоги, че са повечко от нужното.

Все пак ако някой има наблюдения над шума и други подробности относно камината ще ми е много полезно да го чуя. Всъщност шума ми е най-големият евентуален проблем.

Горелката роторна ли, самопочистваща ли е системата, степени, минимална мощност, има ли таймер за настройване. Много съм учуден, че продукта се предлага, а в сайта няма почти никакви подробности относно него :rolleyes:
Явно наистина бизнеса им върви и нямат нужда от допълнителен маркетинг, но чак пък толкова... :-D
Добри, за няма месец, от регистрацията ти тука, не вярвам да си прочел много, та затова и въпросите ти са коджа.
Четох година, докато ми се изясни как, колко, кога, къде го искам топлото, на каква цена и как колко и кога мога да си го позволя.
Всичкия тоя умствен труд си го причиних, щото не бързах, исках да си го направя сам и най-важното-беше ми интересно. Иначе не чета.
Ако те мързи и имаш ресурса, все някой ще те насочи и ще намериш спец, да мисли и работи вместо теб.
Иначе...........чети и дерзай, щото всеки ще ти се прави на умен, като мене, но едва ли ще помогне съществено.
Dobri88 - помощник
Трифон П.Трифонов, не подценявай възможностите ми да чета по форуми, когато си наумя нещо :-D
Общо взето доста прочетох и самият факт, че хванах на няколко пъти как "майстори" се опитват да ме пускат по пързалката говори красноречиво. Добре е, че има такива форуми, които дават полезна информация :)
И да чета повече смисъл няма, защото прегледах почти всички теми и основните неща са ясни.
Видях тема за тази камина, но беше замряла и ми се искаше да я възродя.
Информацията в сайта наистина е малко, а и ми писна да се колебая повече.
А и колега whinter is coming, а скоро съм новодомец с малко бебе - нямам време :)
Dobri88 - помощник
А и още нещо - когато се консултираш с майстор, който ще ти прави нещата - той се опитва да ти пробута неговата си стока, от която задължително взема тлъст комисион. Разбира се не мога да слагам всички под общ знаменател, но общо взето така стоят нещата.
Аз няма сам да си правя инсталацията - това е ясно, но искам да съм подготвен при подводните камъни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Dobri88 написа:
Д
Колко камини с роторни горелки познаваш?
Какво разбираш под самопочистваща система?
Контролера е Натурела, има цяла тема за него, прочети я и ще си отговориш сам на повечето въпроси. Грейко не продават през сайта си, така че не виждам какъв е проблема за липса на информация. Иди в офиса на твоя дистрибутор и ще получиш пълна информация.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: