• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
The_FAN - специалист
Поздрави от сухото строителство :winken:
На това проектче има скрито осветление от двете страни на всяка ивица, та въпроса ми е освен маркуч какви
алтернативи има за да светне хубаво, тъй като с двоен маркуч не мисля, че ще е достатъчно силен цвета през деня.
С луминисцент може ли? С какви пури предвид размерите на дъгите ?
Моля за съвет и чакам отговори с нетърпение, по възможност стойностни и без спам.
Цените естествено също са от значение - пример LED ленти за 50лв. на метър не искам защото става дума за 30 метра !
Благодаря предварително.

Прикачен файл

tavan_c5.jpg
tavan_c5.jpg (17.34 KиБ) Видяна 4060 пъти

Прикачен файл

tavan_c4.jpg
tavan_c4.jpg (63.27 KиБ) Видяна 4060 пъти

Прикачен файл

tavan_c3.jpg
tavan_c3.jpg (66.78 KиБ) Видяна 4060 пъти

Прикачен файл

tavan_c2.jpg
tavan_c2.jpg (66.71 KиБ) Видяна 4060 пъти

Прикачен файл

tavan_c1.jpg
tavan_c1.jpg (52.19 KиБ) Видяна 4060 пъти
romanpm - майстор
При тия условия освен луминисцент по 1,20м друго не виждам :)
The_FAN - специалист
е как го сметна ???
аз си мислех за някакви на по 50 - 60 см, че що-годе да следва овала, а ти ме разстреля от упор.
Не знам какви размери луминисцентни пури има и как да ги вържа...
Такава помощ очаквам горе-долу.
Цени, марки, магазини...
Ако не си личи от картинките да поясня, че пурите не трябва да се виждат...ивиците ще имат борд 6 см, но не съм го рисувал, че е страшна играчка....

Trifun - специалист
А от какъв зор пък да следват овала ? Що не ги монтираш на равната част ? Има най-различни размери лум. тела, но с 1.20 м. най-бързо ще покриеш площта от 30м. Търси по магазините ЛОТ Т4 или ЛОТ Т10 - те имат възможност да се снаждат една с друга и по този начин светлинният поток не се "накъсва", а и захранването се подава само в единият край на цялата система от лампи. Светват веднага, тъй като са с електронен баласт, т.е. нямат дросел. Монтажа им е изключително лесен. ЛОТ Т4 - 1.20м е 28 вата. Освен в бяло, ги има и цветни - синьо, червено, зелено, жълто. Цената им е около 12-15 лв. - зависи от надценката, която си слага продавача :wink:

ЛОТ = Луминисцентно Осветително Тяло
The_FAN - специалист
Trifun написа:
те имат възможност да се снаждат една с друга и по този начин светлинният поток не се "накъсва"

Това е интересно - не знаех.
Не става обаче, тъй като най-долната част на дъгата пада на 15 см. от тавана и лампите ще се виждат... за това искам да следват овала...
с повече и по-къси пури ще е по-скъпо така ли?
romanpm - майстор
Между мин. и мах. на вълната си писал 144 см там ми се струва най-равно , пробвай с някоя стара лампа дали се вижда , а за цени има разни аз купих скоро 120см по 2 и нещо като исках само да са в жълто -бяло - най-близко до лампите с нажежаема жичка , а не синкави които са ми неприятни като светлина . А свързването е просто всичко е последователно /за отделна лампа/ :Фаза , ключ , баласт лампа/единия край/ стартер /другия край/ , нула . Понякага схемата на свързване я има на баласта не ми се чартае сега...:)
The_FAN - специалист
romanpm написа:
Между мин. и мах. на вълната си писал 144 см там ми се струва най-равно....

имаш право като че ли...вдруги ден ще ги гъна тия и ще пробвам...
Trifun - специалист
Даам, с повече и по-къси пури със сигурност ще е по-скъпо, въпреки отстъпката, която следва да ти направят, ако купиш по-голямо количество.
Тия пури са тънички - около 12 мм. е пурата, а височината на тялото + пурата е около 3 см.
Ти си прецени ще ти свърши ли работа или не.
The_FAN - специалист
а има ли опция да са без тяло?
някви скоби нещо...или пък да фиксирам тялото с гърба към вертикалното чело.
Къде могат да се намерят тия тънките пури и цени някакви ?
Trifun - специалист
Без тяло не може - в тялото е скрит електронният баласт. В комплекта са включени и скобички за монтаж, едно удължителче и един захранващ ... щуцер. Лампите са на фирма REAL - има ги по магазините за осветителни тела. И в Бриколаж ги има, ама там дерат кожи :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Хайде колегите вие сте на ход !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: