Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pif4o - специалист
Я кажи на панелната къде са забележките да видя поправими ли са че да си поиграя, имай предвид че е изпълнена изцяло от винкели, само перото от пред е шина, което отрязох късо та ся зее дупка горе :) То е сега ако трябваше да правя панелната щях да я направя като купешка, ама кофтито е че първата на която се учих е баш моята хахах. А и заварявам с електрожен не е като да е с ЦО :)
Чираче - майстор
pif4o написа:
Я кажи на панелната къде са забележките
Ако е към мен въпроса, мога и да поясня при нужда

Прикачен файл

InkedIMG_20170716_142419[1]_LI-1.jpg
InkedIMG_20170716_142419[1]_LI-1.jpg (56.7 KиБ) Видяна 1584 пъти
kuger - майстор
pif4o написа:
....... малко боя меден хамър и ето резултата :)........
Би ли споделил за боята, с пистолет, или на ръка е нанасяна? Бързо ли съхне?
pif4o - специалист
Боята е меден хамър българска, към 10 лева кутията, съхне бързо на пипане, но става твърда след доста време, мазана е с четка но да я докараш каято хората си иска майсторлък а аз така и не го нацелих момента с размазването, ако не я разнесеш хубаво се стича, ако я разнесеш пък не може да направи хубаво ефекта на хамъра, ама пак бива де добре става, с пистолет мисля ще заспи. :)
За поясненията на грешките, всеки има право да пояснява, на Чирачето червените точки са красиви ама нищо не ми говорят какво иска да каже с тях и онея по пантите :)
kuger - майстор
Благодаря!
Питам, защото имам неприятен спомен от едновремещния хамършлак /мисля така се казваше/. Много бавно съхнеше, а за да постигна ефекта на боята се наложи полагане с дунапренов тампон.
pif4o - специалист
Принципно има резон, най добре се получава ефекта ако не мажеш с четката а топиш с нея което обяснява защо с тампон ефекта става добре, но аз не съм така взискателен, с нея боядисвах оградата и винкелите на вратата- демек малки площи, на панаир няма да ги вадя така че ме устроиват качествата на боята, не изисква грунд, като исъхне става доста здрава и цвета е такъв че и да съм пропуснал някъде да ръждяса не си личи от километър, а и покрива добре само с една ръка :)
Чираче - майстор
pif4o написа:

За поясненията на грешките, всеки има право да пояснява, на Чирачето червените точки са красиви ама нищо не ми говорят какво иска да каже с тях и онея по пантите :)
Обяснявам
1. Пантите се поставят възможно най в горния и най долния край на вратата. Особено за винкел, който има способността да се усуква при затягане на пантите;
2. Точката горе в средата - шината на вратата трябва да застъпва касата, за да не се вижда фугата;
3. Точките горе в ляво:
- заварката на касата трябва да се изпили до равнинност
- шините на вратата трябва да са до края, челно, с изпилена заварка;
4. Точката горе в дясно - също като т.3;
5.Точката долу в ляво - също като т.3;
6. Точката долу в дясно - шините не трябва да са една върху друга, а да се заварят челно.

Ако и сега червените точки продължават да са красиви, не знам как по-точно да го обясня :lol:

Прикачен файл

InkedIMG_20170716_142419[1]_LI-1[1].jpg
InkedIMG_20170716_142419[1]_LI-1[1].jpg (56.7 KиБ) Видяна 1570 пъти
gogo7777 - майстор
Пантите са си добре там.
Чираче - майстор
gogo7777 написа:
Пантите са си добре там.
Ще обясниш ли ЗАЩО?
gogo7777 - майстор
Защото вероятно крепежа на касата към стената не е там....
Защото пантите са две, а не 3.....
Защото гредата на вратата ще е уязвима.....
Защото вратата ще "трепери"......
Защото няма динамичност.....
Защото няма естетика....
И най-важното....защото нямаме чертеж от пенсиониран инженер :wink:

Тема "Мога ли да зидам бетонени тухли с хастарна мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: