• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bullet - специалист
Предстои ми такова преустройство - гараж, който е първи етаж, под две от стаите на втори етаж да стане стая. Реших да махна двойната метална врата и на нейно място да иззидам стена до половината, а след това два прозореца, с колона по средата.
Моля за съвет с какво да иззидам стената /тухла - единичка, четворка, газобетон или нещо друго/. Необходимо ли е този зид да се прихване по някакъв начин за страничните стени?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най-лесно се зида c YTONG. Инак, с каквото искаш. От картон я направи.
bullet - специалист
n_a написа:
Най-лесно се зида c YTONG. Инак, с каквото искаш. От картон я направи.
Ясно бе човек, ама нали все пак ще е външна стена...
Та за това питах :roll:
velsi - Почетен майстор
Тухла - четворка е най-доброто, което се сещам.
vidrata - специален-специалист
Изпаткай я с итонг 10 см ,от вън 5 см стириопор и си ти .Аз така си иззидах терасата и 2 г. вече ни студ ни мухъл ни нищо.вервай ми.
bullet - специалист
Благодаря.
За сега 66.6% за итонг и 33.3% за тухла четворка. Продължавайте в този ред.
Май трябваше да направя анкета:-D
g_ker - специалист
Колоната , която мислиш да я слагаш м/у двата прозореца е само да разделиш двата прозореца или ще има задача да подпира горния трегер.Ако е първато от тухлите/аз лично предпочитам четворките/ си я пускай до горе,ако обаче ще е втория вариант нещата са по- сложни.Успех.
bullet - специалист
Ами мислех колоната да е само за разделяне на двата прозореца. Горният трегер до сега е лежал в двата си края на страничните зидове, а между тях върху винкела на металната врата и не виждам проблем да си остане така. Т.е. смятам да не махам винкела.
Аки греша някъде - чакам съвети.
g_ker - специалист
Не се плаши тогава,карай е само преградна ,но според мен този винкел го махай,защото той е сложен само за каса на гаражната врата и ще ти пречи после при обръщането на прозорците.
bullet - специалист
g_ker написа:
този винкел го махай,защото той е сложен само за каса на гаражната врата и ще ти пречи после при обръщането на прозорците.
А-а-а, за това не се бях сетил!
Значи и той ще се маха
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за преустройство на гараж в стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: