iolly_ - специалист
Здравейте...имаме ново жилище, в което ще се местим. Две стени ни се напукаха от слягането на блока явно. Наш приятел ни посъветва да ги облепим с гипскартон и отгоре да се измаже и боядиса с латекс. Смятате ли че е добра идея, да избегнем евентуално пукана всеки месец докато слегне?
bullet - специалист
Според мен и гипскартона ще се напука заедно със стената, ако има последващо слягане. Нали той ще бъде захванат за същата тази стена - дали залепен или върху конструкция. :?
iolly_ - специалист
Ами какво да направим...явно ще си каним гости потоянно на напукани стени. тапета е и демоде малко и пак ще се спука....гепскартона казвате и той....незнам вече
Domashen_maistor - специалист
ако всичко е ок, за първите 3-4г. трябва да престане слягането
iolly_ - специалист
E 4 години на напукани стени ли ще си каня гости....и то е на стената където ще бъде дивана.
Чаро - Акълия
скрии пукнатината с нещо... аранжировка/пано от сухи цветя... разпъни някакво декоративно пано на цялата стена... плат, дървена плетеница ... нещо ефектно да прикриеш докато послегне
чак тогава, теракол с мрежа, ГК....
ааа, са прочетох че са две стените.... :?
bullet - специалист
Ами де да знам, сега се сещам, че в Практикер видях едни тапети за боядисване. Те са доста по-плътни от обикновените /нещо като стиропор/ и могат да се боядисват. Мисля си, че ако се налепят те ще обират евентуални пукнатнити. Нали все пак не очакващ пукнати по два пръста :lol: Пък ако има такива - търси си строителя да ти връща парите, все пак има някаква гаранция.
The_FAN - специалист
е вие нищо не казахте...
значи стереопорен тапет е по здраво и продължително решение от картон??? :shock:
Пффффффф..... не пишете по-добре нищо отколкото такива "съвети"...
Може ли снимка на въпросните проблемни места ???
Може да е както от слягане така и от постна мазилка, замръзвала зимата или правена в големите жеги....
тапети...ха...това ме развесели истински.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
1-ви вариант (основен): Щом е новостройка, викай инвеститора и му скъсай нервите, докато не го оправи, защото не е ясно, дали е от слягане. Не приемай тая версия. Викай: Платил съм си, искам си стената, не ме интересува, какво е това слягане и т.н.

2-ри вариант (сега ми хрумва): Като временно решение, ако чакаш още пукнатини, шпакловай с акрил само пукнатините и боядисвай. После ще му мислиш.

Но най-добре дай снимки.
velsi - Почетен майстор
Направете гипсова шпакловка на въпросната стена с мрежа за топлоизолации. Гарантирам, че няма да се спука повече.

Тема "Напукана стена...мога ли да я скрия с гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: