Всичко за дърводелството
sez_djebel - специалист
Master_Kenobi написа:
Че е Бен, Бен е, Емо, от къде ти хрумна, че е Люк?! :? Люк не е толко рижав на младини... :-D
И специално в твоя чест - нещо по-малко светкащо. :cool:
(И да благодаря на xakep4e7o, които преди години ми направи варианти на аватара за всякакви нужди и капризи. :-D Тенкс, Хакер! :) )

А по темата: Кажи как се прави това упражнение със спринцовката, ако имаш цяла покривна конструкция да речем. :? Някакъв лесен метод за нанасяне освен "шприцването".
А може би човека пита за превантивна мярка, все пак ново строителство е и едва ли има гадини вече. Не се е появил да каже...
Ами току що се върнах от работа и веднага седнах да видя написаното по питанката ми ! Писах "помощ" понеже ми казаха ,че появи ли се веднъж дървоядът - отърване няма !!!! А покривът е нов - още не съм му сложил и керемидите :wink:
Благодаря на всички . - С поздрави - Сезго
Master_Kenobi - V.I.P.
Сезго, изчаках да видя, дали е нов покрив, и дали някой няма да каже нещо по-интересно...
Садолин предлагаха специален препарат за дървояди. Предполагам и другите фирми имат. Вероятно ще е скъпо, но ако искаш провери.
Успех! :)
--------
Емо, че той бръмчи, бре! :-D Включи слушалките... оф, ама ти па немаш от тия - джедайските. :-D :-D :-D
todor_velikov - специалист
sez_djebel написа:
Моля за някакво средство срещу дървояд . Казват , че безирът не е достатъчен . Един дърводелец ми спомена за напръскване със син камък !? Става въпрос за покрив - нов !
Благодаря предварително ! - Сезго
вчера на вилата мазах с импрегнатор за дърво и моментално дървоядите излязоха от дупките и умряха :-D но трябва обилно мазане 4 лв = 700 мл
sez_djebel - специалист
emil_v r написа:
Сезго , или Серго :evil: ?
С е з г о ! :)
sez_djebel - специалист
Master_Kenobi написа:
Сезго, изчаках да видя, дали е нов покрив, и дали някой няма да каже нещо по-интересно...
Садолин предлагаха специален препарат за дървояди. Предполагам и другите фирми имат. Вероятно ще е скъпо, но ако искаш провери.
Успех! :)
--------
Емо, че той бръмчи, бре! :-D Включи слушалките... оф, ама ти па немаш от тия - джедайските. :-D :-D :-D
:tick:
sez_djebel - специалист
todor_velikov написа:
sez_djebel написа:
Моля за някакво средство срещу дървояд . Казват , че безирът не е достатъчен . Един дърводелец ми спомена за напръскване със син камък !? Става въпрос за покрив - нов !
Благодаря предварително ! - Сезго
вчера на вилата мазах с импрегнатор за дърво и моментално дървоядите излязоха от дупките и умряха :-D но трябва обилно мазане 4 лв = 700 мл
Мерси !
Master_Kenobi - V.I.P.
todor_velikov написа:
Сподели какъв е този импрегнатор? И как ти излезе разходната норма?
sek.1 - специалист
На един колега му събирах отработено моторно масло с което си намаза дървените части на покрива на стара къща и каза че поне за сега им е разгонил фамилията на дървоядите .
exo99 - помощник
Мой приятел , който разбира от дърводелство, ми препоръча да намажа новозакупените от мен дървени греди с отработено моторно масло.
Преди 15 дни съм закупил греди и талпи за покрива, който ще правя на пролет - около 80 кв. м.
Намазах ги с четка с това отработено масло - всичките станаха черни и миришат на гара, на влакове.
Та приятелят каза, че всички покриви, които е правил, е мазал или препоръчвал да се намажат с отработено двигателно масло и в нито един случай не се е появил дървояд.
Ако не ти пречи миризмата, която аз не намирам за неприятна, намажи всички греди на покрива си с отработено моторно масло.
Би трябвало да изтребиш гадините.

Тема "Помощ - ДЪРВОЯД ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: