• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ИванИ - напреднал
Здравейте,

нашата къща е на ниво фасада и вътрешни дейности. Решихме да започнем с фасадата и съответно дойде върпсът дали да слагаме изолация или не. Къщата е за ползване най-вече през лятото.
Прикачен файл:
P_20170624_142639.jpg
Прикачен файл:
P_20170624_142518.jpg
Прикачен файл:
P_20170624_142521.jpg
Първоначално мислехме да слагаме фибран, но ни казаха, че много запечатвал, стиропор било по-добре. Сега се чудим дали изобщо да слагаме изолация или за измажем и с някаква минерална мазилка. И двата варианта излизат скъпо, но май с мазилка (без изолация) е по-евтиния вариант.

Трудно е да решим и какъв цвят да бъде фасадата. Не ми се иска да е масовия жълтеникав цвят, нито какъвто и да било тъмен цвят, а бялото се цапа.

Ще се радвам на съвети и оригинални идеи
burkov - специалист
Ако имате възможност, сложете изолация.
Единствено е в плюс за финалния резултат. За цветовете и аз доста мисля за вилата, какво да я направя накрая. Можете да помислите за нещо светло бежево или сиво. Има много приятно текстури, които стоят много добре със сивото.
Можете да помислите и да отделите прозорците и вратите с някакъв по-тъмен контрастен цвят или пък с чисто бяло.
Ще изпъкнат и ще разчупят малко правите и равни форми.
ИванИ - напреднал
Дограмата всъщност вече я сложихме. Тя е цвят дъб. Всъщност и входната врата е монтирана, и тя е такъв цвят. Трябва да направя нови снимки.
Jacomo - специалист
По проект какво е заложено? Само с тухлите ли са постигнати изискванията за топлопреминаване U 0,28W/m2K от Наредба 7
ИванИ - напреднал
Мисля, че да. Те са доста дебели.
Прикачен файл:
IMG_0454.JPG
theagent - специалист
ИванИ написа:
Мисля, че да. Те са доста дебели.
Няма начин точно с тези тухли да се постигнат изискванията за топлопреминаване. Това е Поротерм Лайт, за които и производителят няма претенции да покриват нормативите без допълнителна термоизолация.
Tsilkov - майстор
Минерална мазилка без изолация може даже да ти легне по-скъпо заради изправянето на кривините - просто е няма смисъл. Слагаш ли минерална сложи поне и малко изолация-винаги ще е от полза. Фибрана не само че запечатва (каквото и да значи това) ами е над 200 лева кубика сравнено със 80-100 на стиропора.
Понеже е за лятно ползване аз те съветвам да намериш един "селски майстор" и да удариш една класическа вароциментова мазилка в бяло. Ще ти легне общо взето "без пари".
Руди - майстор
Много хубаво изпълнение се вижда на снимките.
Права зидария (хубавите тухли си личат), добре
уплътнен бетон, гладък кофраж, браво!
И верандата, дето си мечтая за нея...
Със здраве да си я ползвате!

За цвета питай жената! :) Да не стават грешки.

А за изолацията - не се скъпи.
Изолацията пази и през лятото.
theagent - специалист
Руди написа:
... А за изолацията - не се скъпи.
Изолацията пази и през лятото.
За пазене - пази, ама нещата са относителни. Наскоро комшия ми се оплака, че след като е сложил изолация, положението през лятото е станало по-зле, защото вътре е станало прекалено хладно и едва ли не трябва да отоплява. Че къщата е на 1350 м надморска височина ... :)
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за фасадата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: