Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
doksi - помощник
немога да намеря каталози със светлотехическите данни на лунички-220,12 волта,40 вата,а ми е нужно да изчисля колко на брой лунички са ми необходими за помеюение от 50 кв. м.-40 ватови да кажем
qnass - специалист
40w мисля че не съществуват.(или поне до момента не съм срещала за 12 години стаж в бранша)Има20W, 35W, и 50W дихроични 12V(това са тези дето приличат на камбанка с две иглички отзад и стъкълце отпред)а на 220V дихроични със същия цокъл правят само братята китайци - но те често горят.Имай в предвид че това е халогенно осветление и 20W не е 20Wобикновенна крушка а поне още 50%отгоре като светлина.Ако ги слаhаш по-нагъсто може да избереш най- малките ватове ако ли не вземи 35 или 50.Желателно е да изчислиш трафовете при мах. мощност на крушките за да може ако 20W ти се струват слаби да ги замениш след време с по-мощни без да се притесняваш це трафа ще изгори.Ако мога да съм ти полезна с нещо друго........
detelin - специалист
в нас са 20бр лунички по 20вата разположени на 24 кв/м и осветяват задоволително . :idea:
Аматьор - напреднал
Ако ти се занимава си качи програмата "DIALux" може да се намери навсякъде в мрежата и е безплатна. Тя ти дава възможност да си начертаеш помещението и, или да зададеш колко лукса осветеност и с какви осветители искаш да постигнеш или да си наредиш каквито искаш осветители и тя ще ти сметне осветеността която ще се получи.

Тема "светлотехнически параметри на лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: