The_FAN - специалист
velsi написа:
Направете гипсова шпакловка на въпросната стена с мрежа за топлоизолации. Гарантирам, че няма да се спука повече.
Ей това е градивно мнение !
Човека се е шашнал (основателно) и му трябва първо кураж, че проблема не е фатален, а после и някой убеден в думите си майстор, който да го упъти. Ей за т'ва е форума !
Успех.

И все пак съвета ми е да се провери дали мазилката не е отлепила от тухлата и за това да е спукала... (тропа ли на кухо при почукване?) и след това мрежата....
vidrata - специален-специалист
Ееееееее продължавайте да пълните гушите на мошениците строящи нови "къщи", като плащате 75 кв.м. а получавате 50 използваеми :lol: .За проблема мисля ,че каквото и да сложите ще се пука.Виждал съм нагледно как на една вила по два пъти годишно се мъчат да заличят пукнатините и след месец пак ги има.Дано при вас да не е така :) .Пробвай методите на колегите па ще видим.
iolly_ - специалист
Пукнатините не са дълбоки...сякаш на мазилката горната само..или само латекса ли не мога да преценя не разбирам, но са големи по височина почти по цялата височина. Те са точно където има преход между тухла и бетонна част. Явно там е слабо място. Но пък има и в детската между балконската врата и прозореца на външна стена.
Ще снимам при първа възможност, че още не живеем там и ще ви покажа.

velsi
би ли ми обеснил по-подробно като на начинаещ. Или дай съвет на кой да платиме да ни го направи.
The Fan не тропа на кухо..не изглежда отлепена.
Последна промяна от iolly_ на пон сеп 22, 2008 9:46 am, променено общо 1 път.
bullet - специалист
The_FAN написа:
значи стереопорен тапет е по здраво и продължително решение от картон??? :shock:
Първо, не се казва/пише СТЕРЕОПОРЕН /справка Уики http://bg.wikipedia.org/wiki/EPS/
Второ, не съм твърдял, че е по-здраво и продължително решение, но е по-евтино и с оглед структурата на този материал ще поеме последващи слягания, ако има такива.
The_FAN - специалист
bullet написа:
The_FAN написа:
значи стереопорен тапет е по здраво и продължително решение от картон??? :shock:
Първо, не се казва/пише СТЕРЕОПОРЕН /справка Уики http://bg.wikipedia.org/wiki/EPS/
Второ, не съм твърдял, че е по-здраво и продължително решение, но е по-евтино и с оглед структурата на този материал ще поеме последващи слягания, ако има такива.
Това ти мнение е далеч по-съдържателно от първото. Благодаря за корекцията - ще си взема бележка !
Айде стига спам сега...
Master_Kenobi - V.I.P.
iolly_ написа:
..или само латекса ли не мога да преценя
Абе, хора, що ми се струва, че за сега и една-две ръце дебело латекс ще закърпят проблема, а пък след година-две според развитието/застоя на напукването ще търсите и решение.
Не се набутвайте сега на шпакловки и други неща, че не се знае как/дали ще продължи/спре напукването.
Но да видим и снимките.
velsi - Почетен майстор
iolly_ написа:
velsi би ли ми обеснил по-подробно като на начинаещ. Или дай съвет на кой да платиме да ни го направи, че мъж ми дай му компютри ама тази работа му се иска да я разбира ама не му се отдава.
Предлагам го, защото съм го правил. Живея в доста стара къща, гредоред, която се намира на главна улица с много интензивно движение. При мене е непрекъснато земетресение. Достатъчно е да мине по-тежък автобус и всичко се тресе. Естествено имам и проблеми с напукани стени. Реших проблема като направих гипсова шпакловка с мрежа. Прави се както обикновената шпакловка, но слагаш и мрежа. Започваш от горе на долу и тя мрежата си залепва към стената. Трябва да се покрие мрежата напълно. Имах пукнатини най-различни, включително и такива, в които можеш да си пъхнеш пръста. Вече близо три години откакто направих това в кухнята - нищо не се е спукало още.
Master_Kenobi - V.I.P.
velsi, не мислиш ли, че има значение това, че при тях напукванията са от евентулно улягане на сградата и конструкцията, а при теб само от вибрации, защото си с гредоред, старо строителство.
Дали мрежичката ще удържи пукнатини породени от минималните деформации в конструкцията?
Не съм капацитет по въпроса, но ми струва логично да се изчака поне година - две, докато се напука всичко дето има да се пука (ако има още), преди да се вземат такива радикални мерки. Дотогава - нещо по-евтино.
velsi - Почетен майстор
Не мисля, че има чак такова голямо значение. Пък и става дума за повърхностни пукнатини в мазилката, а не за сцепена стена... Просто предлагам работещо решение. Те да си преценят дали да го използват или не. Пък и не е чак толкова радикално, още по-малко пък скъпо. Метър мрежа е 85 стотинки.

Тема "Напукана стена...мога ли да я скрия с гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: