Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
EDI - майстор
Резултата от пробата с малкото компресорче е направо прекрасен.Нищо не стана. :evil: Отново се връщам на дунапренови валячета, докато не измисля нещо.
Niky - специалист
Отиди в Бриколаж - има такъв пистолет на Евромастер за 20 лева :-D
Не знам колко е добър, но за 20 лева може да рискуваш. Пък и гаранция си има.
EDI - майстор
С удоволствие бих отишъл и дал 20 лева, но в Ямбол няма такъв магазин, а ми е далече да ходя в други градове. :sad:
Стефан - майстор
EDI написа:
Резултата от пробата с малкото компресорче е направо прекрасен.Нищо не стана. :evil:
Ей, градски! Виж какво съм ти писал няколко поста по-нагоре! Тук повечето хора пишат от личния си опит, използван в практиката.
velsi - Почетен майстор
Публикувам обещаните снимки и обяснения. Навремето имаше едни тенекиени пулверизатори за боядисване, които се надуваха с уста. Някои от тях, макар и рядко боядисваха много добре. Други не ставаха за нищо. Проблема беше, че нямаха никаква "центровка". Взаимствайки идеята направих двете дюзи (за боята и за въздуха) да могат да се регулират. Устройството работи много добре с малък компресор (трифазен от хладилен агрегат). Работи и с компресор от домашен хладилник, но тогава трябва да има някаква бутилка за събиране на въздуха и на моменти се налага да се изчака, защото дебита на тези компресори е малък. Конструкцията се вижда от снимките. Много голямо предимство е резервоара за боя, който е от бурканче за детска храна. След приключване на работа просто отвинтваме бурканчето и му слагаме капачка. Почистването също става много лесно, защото няма нужда от разглобване. При правилна "центровка" и достатъчно въздух боядисването е много лесно и качествено. Спусъка съм направил от една съчма и пружина, съвсем импровизирано.
P.S. Тръбичката е скъсена не нарочно. Тя трябва са слиза до дъното. Но веднъж ми попадна по-плитко бурканче и без много да се замисля е скъсих. После се оказа, че нямам друга такава за да я сменя. Иначе тя е от медицинска система и е запоена с обикновен тинол към дюзата.
Ако нещо не е станало ясно - питайте.

Прикачен файл

IMG_0178.JPG
IMG_0178.JPG (51.99 KиБ) Видяна 6405 пъти

Прикачен файл

IMG_0180.JPG
IMG_0180.JPG (67.56 KиБ) Видяна 6404 пъти

Прикачен файл

IMG_0181.JPG
IMG_0181.JPG (73.79 KиБ) Видяна 6404 пъти

Прикачен файл

IMG_0179.JPG
IMG_0179.JPG (66.16 KиБ) Видяна 6404 пъти
velsi - Почетен майстор
Уж имаше голям интерес, а никакви отзиви... Преди малко, четейки едни полезни съвети се сетих, че ако за източник на въздух се ползва вътрешна автомобилна гума с допълнително добавен още един вентил може да се боядисва спокойно. Напомпваш гумата, връзваш на единия вентил (без игличка) пистолетчето, а на другия (с игличка) крачна помпа. Докато боядисваш и ръцете ти са заети можеш от време на време да донапомпваш. Дебита и налгането смятам, че ще са напълно достатъчни. Още един плюс: няма нужда от електричество!
masteradmin - майстор
маниашко е но немисля че бих могъл да го изработя сам
velsi - Почетен майстор
Стига бе! Елементарно е. В най-лошия случай два метални пълнителя от химикалка и си готов :-D
Тани - модератор
Наскоро(на 06.06.06 :-D) правих едно устройство за пръскане на лози и овошки , което работи с компресор от хладилник монофазен. Напълно съм доволен от дебита . Почти не се налага да изчакваш за налягане. След 2- 3 минути почваш и изпръскваш всичките 30 литра без прекъсване! Ако представлява интерес ще го снимам и ще обясня с подробности начина на изработка. Смятам да го ползвам и за пръскане с пистолет , защото не ми се мъкне голямия компресор , но все още не съм го пробвал. Иначе Велси , не се обиждай но при положение че за 40-50 лева има готови пистолети и аз не бих се хванал да майсторя подобно нещо. Но от друга страна евала за идеята , определено си много добър пример за сайт с име НАПРАВИ САМ :-D Пък и всеки си знае джоба и колко често ще му трябва пистолета! Аз си го взех за да си пръскам колата. Предпочетох да ги дам за пистолет който да ми остане, отколкото за майстор! Което ми напомня , че можем да спретнем и една статия за боядисване на автомобил! С много снимков материал!
velsi - Почетен майстор
Определно си прав. Но това го правих преди много, много време. Иначе сега като ми се наложи боядисвам с това:

Прикачен файл

IMG_0182.JPG
Но, то пък когато е купувано струваше 100 DM
IMG_0182.JPG (46.88 KиБ) Видяна 6256 пъти

Тема "ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: