• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Все пак въпросът е за хладилника, а не за съдържанието.
Аз от доста време държа в хладилника термометър. За разлика от хладилника на автора, пак повтарям моят е LG "no frost". Един компресор с един изпарител охлажда движещия се покрай него въздух в камера отделена от хладилното и фризерното отделение. Основното в тази система е вентилацията създавана от ел.вентилатор. Посредством въздуховоди охладеният въздух се разпределя м-у фризерното и хладилното отделение.
Вчера преместих термометъра от хладилната във фризерната част. В хладилната част има врътка, която в момента е на 2 и показанията на термометъра плюс 10 градуса. Фризера се настройва на Т от светодиоден дисплей и е настроен на минус 18 градуса. Сутринта извадих термометъра от фризерната част точно на -18 градуса. LG-то поддържа Т във фризерната част, а хладилната "краде" от струята на студения въздух, посредством клапа с термостат. Тази клапа с термостат е свързана с врътката, на която умишлено има деления, а не градуси.
petromaniq - специалист
Това е друга бира. Да не си ги мерим кой какъв хладилник има. Замисъла в темата беше друг, но я оспамихме.
kozl - майстор
petromaniq написа:
Това е друга бира. Да не си ги мерим кой какъв хладилник има. Замисъла в темата беше друг, но я оспамихме.
Стига с това пиене бре. Кво да си мерим :? Нели тва чекаме автора да вземе, че да измери с термомера :roll:
Ако некой се отплеснал по темата - едва ли съм аз. Въпросът е за хладилник. Така моят не съм засичал колко работи и колко почива, но повечето пъти като се доближа до него все чувам вентилатора, значи работи. И как ще застана до хладилника да го чакам да изключи :? Тва даже не мога да си го помисля.
Интересно автора как точно отчита колко време е работил компресора до изключане :?
petromaniq - специалист
Автора отдавна забрави. Пусна темата да разлае кучетата. То и питането е такова "Въпрос за хладилник" ееее пишете на воля .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: