• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
turbocharged - специалист
Защо не го направиш с декинг покрива. Може и изкуствен. Може да стане на пана и пътеки и да си го демонтираш както ти е удобно. Не тежи. Водата не го плаши. Може да си го монтираш сам. Много е лесен. Ще направи покрива ти по-стилен и луксозно изглеждащ. Идеален е за басейн. Тук таме ще сложиш някоя кашпа с палма или др. растение. Не е необходимо да декинговаш целия покрив.
preslav - майстор
turbocharged написа:
Тук таме ще сложиш някоя кашпа с палма или др. растение.
Мачти, ветрила, ключове, весла и два етажа под кила.
Не знаех, че на това му се вика декинг, но ми хареса като визия, пък и с тротоарните плочи може да се върже.
djendov - специалист
В интерес на истината, гранитогреса е около 70лв на кв.м. Допада ми доста повече от ВПЦ декинга, който съм виждал по басейните. А и цената му май е към 100тина лв. Не искам естествен, защото се опитвам да убия всичко изискващо ежегодна поддръжка в зародиш.
Ще видим как ще си го декорира жената. До сега щеше да е гранитогрес 20мм съчетан с ВПЦ около басейна. Сега тея плочки на Tsilkov размътиха водата, понеже се оказа, че се вързвали с цветовете на къщата....та ще видим. Мен общо взето ме вълнува само техническата част. Оставил съм всичко свързано с дизайн, естетика и имена на цветове, които не съм и чувал, на жената.

Преславе, не е ли идилийка? Да се прибереш от дълъг рейс...да си направиш едно кафе и да го пиеш на "декинга" си с изглед към морето ;)
preslav - майстор
djendov написа:
Преславе, не е ли идилийка? Да се прибереш от дълъг рейс...да си направиш едно кафе и да го пиеш на "декинга" си с изглед към морето ;)
Не знам човек, с годините вкусовете се променят, но пък апетитът идва с яденето. Преди години си търсех повод да вдигна капака на колата и да човъркам нещо вътре, сега не знам къде се намира щеката за маслото. Много къщи съм започнал, нито една не съм завършил до край - ако свърша всичката работа ще трябва да лягам и да умирам, а когато има с кой, кафето мога да го пия и студено на поляната. Радвам се, че с такъв ентусиазъм и стръв си се захванал за тази къща, аз вече съм на вълна домати, краставици и тия три неща - ако проявяваш интерес мога да ти осигуря водна лилия, но до пролетта още доста вода ще поизтече.
Andri01 - майстор
"...Преславе, не е ли идилийка? Да се прибереш от дълъг рейс...да си направиш едно кафе и да го пиеш на "декинга" си с изглед към морето ;)..."
"Връщането от морето" отдавна свърши :(. Сега остана само "кафето и гледането на морето/залива/"! но на тези години това стига :)
turbocharged - специалист
Нали имаш голям двор. Не зацикляй с този покрив. Не всичко е лв. на кв/м гледай да го направиш от един път вечно.
Аз си мисля че всичкия този филц и плочи ще се накисне от първия голям дъжд и няма да изсъхне никога с плочите върху него. Имаш наклони барбакани и т.н. , но не ми вхъхва увереност тая схема. Ще имаш предпоставка едно постоянно полу блато на покрива. Влажността при нас е 70 % средно дневно и нещата изсъхват само от течение. Така трябва да го направиш че да изтича водата и изсъхва за 15 мин. Да не си хапеш после ...
preslav - майстор
turbocharged написа:
Нали имаш голям двор. Не зацикляй с този покрив. Не всичко е лв. на кв/м гледай да го направиш от един път вечно.
Аз си мисля че всичкия този филц и плочи ще се накисне от първия голям дъжд и няма да изсъхне никога с плочите върху него. Имаш наклони барбакани и т.н. , но не ми вхъхва увереност тая схема. Ще имаш предпоставка едно постоянно полу блато на покрива. Влажността при нас е 70 % средно дневно и нещата изсъхват само от течение. Така трябва да го направиш че да изтича водата и изсъхва за 15 мин. Да не си хапеш после ...
Не съм запознат с такъв тип покривна система, но ако там се задържа влага, между фугите неминуемо ще попаднат и семенца на всякакви плевели - "за тревата няма лоша година", а когато и създадеш условия няма и спасение. Да не чупим хатъра на младежа, ама усещането ми е за един голям автогол.
Tsilkov - майстор
Тия тротоарни плочи освен, че са 30 лв/м2 а не 70 си тежат на мястото (5 см са а не 2) и "плаващия монтаж" им е по сигурен. На пясъчно легло по-принцип се води стандартния им монтаж. Българския WPC декинг е 70-75 лв/м2, но имаш отдолу и елементи за конструкция.
djendov - специалист
Tsilkov написа:
.
Днес ги видяхме на живо и сравнихме с гранитогреса. Минаваме на гранитогрес пак :) Проверих и нивата, мога да сложа около 8см още. Мисля да взема още 5см ХПС, да го сложа него. Над него найлона. После геотекстила. Въпроса е как да продължа? Директно гранитогреса върху геотекстила? Имам качен пясък, но ако подложа 1см пясъчна възглавница, все си мисля, че плочките ще мърдат. Т.е. лека полека ще почнат да се разминават. Третия ми вариант е, да положа около 1см фракция 4/8 и тогава да положа гранитогресавидях и крачетата, но нещо не ми допада монтажа на крачета...предпочитам цялата плочка да лежи върху нещо.
Пясък ще е най-добре, но там дето се стъпва повече, няма ли да почне да "сляга" за сметка на съседните?
Иначе теглото на пчелите е 50кг на квадрат. Точно като изискванията за баласт
Tsilkov - майстор
Гранитогрес на пясък ще сляга и хлопа - просто няма тегло. На крачета или торбички пълни с пясък ще трябва да го монтираш. Дори и тогава "класиката" е термолющен гранит 3-4 см.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Строителство на къща във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: