Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mar80 - специалист
Здравейте, колебая се между двата бойлера. Тесито е на промоция, но ме притеснява тази изолация от само 18 мм. Имаме стъклокерамично покритие срещу емайл, кое е по-добре.
https://topmarket.bg/kombiniran-boyler-eldom-wv08039sr
https://m.emag.bg/bojler-tesy-moshtnost ... D7MYBYBBM/
plamen6703 - майстор
Заложи на бойлерите "Елдом" и няма да сгрешиш.
mar80 - специалист
Стария ми е Елдом с двойна изолация и съм доволен. Ползвам го над 13 гидини и още държи, но взе да образува много ръжда във водосъдържателя. Чистих го, смених анодната защита, изкара 4-5 месеца и пак започна да тече мътна вода, и мирише на ръжда. Голям минус е пластмасата на корпуса, чупи се сама, не знам от какъв калпав материал е.
Монтирал съм няколко от новите бойлери Теси и ми направи впечатление, че е с по-подсилени кабели.
plamen6703 - майстор
Съжалявам, попита какъв да избереш, казах ти за мен кои са по-добрите бойлери. Това с "по-подсилените" кабели приемам с усмивка :-D
Парите са твои, избора е твои, волята е твоя :partyman:
mar80 - специалист
Дай аргумен, защо да избера Елдом?
plamen6703 - майстор
Не избирай "Елдом" кабелите му не са "по-подсилени" от тези на Теси и пластмасата на корпуса се чупи сама :-D
Аз имам три бойлера Елдом и ги ползвам повече от 10-12 години, ще взема да им счупя пластмасите, защото сами така и не успяха да се счупят и да им сложа "по-подсилени" кабели, че да заприличат на "Теси" :lol:
mar80 - специалист
Това, че съм казал кабелите на Теси са по-подсилени не значи, че затова ще предпочета Теси. Те са най-малкия проблем. По-скоро ме интересува покритие на водосъдържател, нагревател, изолация, енергийна ефективност.
Тва за пластмасата на Елдома е вярно. Втори елдомски ползвам, на 10 г. е, с преработена инсталация, анод за смяна вече, нов капак за контролния панел, че оргиналния е облепен с тиксо и върви, та да не падне.
Предния пак беше на елдом. Смених го на десетата година, работещ. Никакви грижи с течове, ръжди и пр. Сега се пече, съблечен на слънцето и почернял, едва 20 годишен, а държи налягане.
Та, за битов висящ бойлер, Елдом.
preslav - майстор
Елдом не знам с каква изолация са, но задържат топлото за по-дълго - правя паралел между два 50 л. бойлера, единият на Теси, другият Елдом. За стъклокерамика и емайл не знам каква е разликата - знам, че хром-никела изкарва повече. За окабеляването забелязах, че и Елдом вече не пестят от кабели, така че следващия бойлер ще е Елдом, макар че на Теси съм им виждал целия производствен процес и почти нищо не се прави ръчно.
miroki - майстор
На елдом, за сега нямам счупена пластмаса. Но този, който ползвам сега, почна да ръждасвя. На 13+ г. Е и не е пипано нищо по него.
Никога не съм имал друга марка за да коментирам други. Само най-първия бе елпром. На него на 10 тата г. Му протече казанчето.
Ако Теси изкарват по 15г. Без да се пипа нищо по тях, следващия може и да е такъв.

Тема "Избор на бойлер между Tesy и Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: