• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
djendov - специалист
Според производителя, стандартен монтаж на крачета се прави в четерите ъгъла + 1 в средата. Дали ще са крачета или ХПС едва ли има разлика. Даже мога да подложа по-малки парчета, но повече и по-равномерно разпределени. Това с цел да има от къде да се стича водата. Ако геотекстила е достатъчен да отвежда водата без такива измишльотини...хич няма да се занимавам. Ама...то в крайна сметка може и на проба грешка да карам....нареждам плочите, след някой друг сезон, ако се заблати или замирише на мухъл, ще им правя крачета. Или направо ще купя....
Svetoslavoff1 - майстор
На снимката, която си показал, според мен трябва да се прецизира детайла около барбакана
djendov - специалист
Svetoslavoff1 написа:
На снимката, която си показал, според мен трябва да се прецизира детайла около барбакана
Може ли малко по-подробно, че съм лаик и не разбрах...
djendov - специалист
Сложих още 5см фибран, сложих дебелия найлон отгоре и после геотекстила. Сега обмислям как да закрепя найлона за бетонния борд. После на крачета ще има 20мм гранитогрес. Вече поръчахме мостри, ако ни хареса на живо ще го купуваме.

Кажете с хидроизолацията на основите какво да правя?
До мен има кладенец, чиито водно огледало е на 10метра. По това съдя, че видоки подпочвени води няма.
Плочата на първия етаж ще е с фибран и подово отопление, притеснява ме общо взето капилярна влага по зида и колоните. Фибран ще слагам отвън на основите, ама с хидроизолацията незнам какво да правя. Обмислям грунд, после една ръка обмазна хидроизолация, после със същия материал да лепна фибрана и после обратен насип. Ама...дали хидроизолацията не е излишна? А и излиза доста по-скъпо от тая кованата мембрана...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
preslav написа:
....ама защо чак сега?
ИЗОЕЛАСТ е носител на наградата „Най-добър строителен продукт за 2009 г“ на конкур
djendov - специалист
Какво "защо чак сега" не разбрах?
И двете неща ги четох вече, но има ли нужда от тях....
От плочата на кота 0 ще съм отделен с 7см фибран. Притесняват ме само колоните и капилярната влага, която може да тръгне по тях.
То всъщност не е толкова много като пари...лепя фибрана с хидроизолацията и поне няма да го мисля после...и на Сика гледах еднокомпонентната...ще тегля чоп. То да спестя 500лв сега, после ще ми се разкатае играта да къртя пътеки...
preslav - майстор
djendov написа:
Какво "защо чак сега" не разбрах?
И двете неща ги четох вече, но има ли нужда от тях....
От плочата на кота 0 ще съм отделен с 7см фибран. Притесняват ме само колоните и капилярната влага, която може да тръгне по тях.
То всъщност не е толкова много като пари...лепя фибрана с хидроизолацията и поне няма да го мисля после...и на Сика гледах еднокомпонентната...ще тегля чоп. То да спестя 500лв сега, после ще ми се разкатае играта да къртя пътеки...
Сам си стигнал до правилния извод, но когато си на ниво покрив - дано не си закъснял и сега да си отваряш екстра работа.
djendov - специалист
Ааа...не, не...то обратния насип не е правен още. Аз даже мислех да го оставя за като правя фасадата, ама май ще го подпукам тея дни, че да заравям и да не го мисля вече.
preslav - майстор
djendov написа:
Ааа...не, не...то обратния насип не е правен още. Аз даже мислех да го оставя за като правя фасадата, ама май ще го подпукам тея дни, че да заравям и да не го мисля вече.
Аз пък си мислех, че утре, вдругиден ще пиеш кафе на теферич и чайките бели ще кръжат над басейна ти хахаха. Това, което съм чувал от не съвсем достоверен датски източник е, че къщата се "пакетира", грубо казано основите се леят върху Лайнон, а нагоре всичко се облича с топлоизолация. От същия недостоверен източник знам, че при ревизията на къща облечена с прославутата каменна вата между мазилката и стените е имало степана вълна, не знам дали си виждал мокра котка, но нещо подобно - нямам инфо какво се случва с "фибрана".
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Строителство на къща във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: