radius написа:Как искаш да обработваш дърво и да няма прах? Предполагам и аспирация няма да се ползва, защото е шумна.Когато има прахоляк работя на терасата.
шоп написа:Как побра колонна бормашина в стая?Бормашината е малка.Висока е около 60 см.
radius написа:Как искаш да обработваш дърво и да няма прах? Предполагам и аспирация няма да се ползва, защото е шумна.Когато има прахоляк работя на терасата.
шоп написа:Как побра колонна бормашина в стая?Бормашината е малка.Висока е около 60 см.
сръчен написа:.шоп написа:Как побра колонна бормашина в стая?Бормашината е малка.Висока е около 60 см.
iva6ki написа:По между другото имам познат който има в апартамента струг на първия етаж. Дърво без прах няма. Аз правех стойки за за бутилки като студент на терасата ама трябва оберфреза. Ако си сръчен къща за кукли също е идея сега са цифра и почти няма. Без прах само резбарство с длета ;) а една работилница постоянно иска инструмент за да се развиваш.
шоп написа:Това е настолна бормашина....колонна е съвсем друго нещоРазгледах сайтовете в Гугъл.Този тип бормашини на някои места ги пише колонни на други настолни.
Не искам да съм песимист, но от стая с тераса, а дали не сте и в апартамент и без инструменти,...Можете да си развивате хобито.
сръчен написа:Има едни кръгли триончета които се хващат в патронника на бормашина,сигурно ги знаеш.Трябва да видя дали има същия диаметър.Боркорона. Диаметри да искаш.
шоп написа:Аз си го представям по следния начин.Един модел от дърво по който се слагат ленти шперплат или фурнир и лепило.Отгоре се омотава с връзка.Правил съм по тясни дъги с тополов шперплат 3 мм.Става.Но тук е по-широко и не зная.Може би ако се накисне предварително материала ще стане.Трябва да се пробва.Но мисля ,че ако е по-тънък материала ще се получи.Направата ще отнема повече време ,но е възможно да стане.сръчен написа:Има едни кръгли триончета които се хващат в патронника на бормашина,сигурно ги знаеш.Трябва да видя дали има същия диаметър.Боркорона. Диаметри да искаш.
Дъга не е проблем да се направи. Важна е технологията и малка преса с калъп. Може и термоформоване.
Едно време в морският клуб по този начин правехме лодки от шперплат.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: