• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino_g - специалист
:-D Ще търся някой да ми направи.Благодаря Ви.Дано скоро пуснат захранване че си е гадна работа без.Ще се похваля.1 година разрешение за строеж,тока и той на там отива :)
moimoimoi - майстор
едно табло с размери 300х400х150 е 70лева
2-3 предпазителя монофазни са 20лева
2-3 контакта са 20лева
няколко допълнителни неща като еврошина,нулева шина,щуцери са 10лева

и цялата сметка отива на 150лева ако намериш познат с опит да ти го направи
valentino_g - специалист
Ако някой ми посочи какви точно части да си намеря и покаже някаква схема за събиране,ще се пробвам сам в духа на форума :)Обещавам да покажа крайния резултат.
plamen6703 - майстор
Понякога такива проби завършват със скръбна вест!
Не е само да подредиш "частите", а трябва да ги монтираш и "опроводиш" по начин да подсигуряват безопасна работа.
За теб и околните е по-добре да дадеш пет лева на електротехник да ти направи едно табло и да го монтира, а ти да спиш спокойно :)
Дано ме разбереш правилно, но има неща, с които не трябва да се правят компромиси. Желая ти успех с Енерго Про и всичко да е по "ноти" с къщата :partyman:
hidrazin - майстор
valentino_g написа:
Ще търся някой да ми направи.
Това беше правилно.
valentino_g написа:
Ако някой ми посочи какви точно части да си намеря и покаже някаква схема за събиране,ще се пробвам сам в духа на форума :)Обещавам да покажа крайния резултат.
А това е грешното решение.
:partyman:
valentino_g - специалист
Благодаря колеги,не е проблем да дам 5лв. на някой да го направи.Проблема е че нямам такива познати,ще дам 10лв.Ако някой има желание да помага,аз ще работя под негово ръководство и си плащам:) Зная правилния начин но да дам за готово табло 600 лв. ми се вижда много.
hidrazin - майстор
valentino_g написа:
Ако някой има желание да помага,аз ще работя под негово ръководство и си плащам:).
Аз имам желание - консултантски по 50 лева на час плюс материали около 200 лева.
Време за изработка - поне един 8-часов ден (при налични материали и инструменти).
Можеш ли да сметнеш колко излиза??? :-D
Шегувам се, разбира се. Ако аз ти го правя ще излезе доста, доста по-скъпо.
Даже може да получиш троен инсулт, двустранен инфаркт и спукване на жлъчка едновременно. :lol:
Така че приготви си едни 50-100 (по-скоро 100) лева за теруд и си намери читав електротехник.
Нещо неясно? Успех!
:partyman:
valentino_g - специалист
"Аз имам желание - консултантски по 50 лева на час" не си евтин :),но теб смятам да те ползвам при хидроизолацията и дренажите.Ще си взема необходимите части и ще видя какво ще правя.Все пак не е космическа технология:)Сега се сетих че някой колега ел.механик може да удари едно рамо със схемата.Благодаря Ви колеги.
valentino_g - специалист
едно табло с размери 300х400х150 е 70лева
2-3 предпазителя монофазни са 20лева
2-3 контакта са 20лева
няколко допълнителни неща като еврошина,нулева шина,щуцери са 10лева

и цялата сметка отива на 150лева ако намериш познат с опит да ти го направи.

Колега Благодаря Ти много утре съм в магазина,дано има някой разбиращ да добави ако трябва нещо към необходимите части. :partyman:
fbr - майстор
Едно апартаментно табло за 5-7 предпазители на сушинка, и кабел от него до таблото на Про, и си решил проблема за 50 кинта. С консултантските почерпи децата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Енерго Про или ходене по мъките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: