• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivopicha - напреднал
Привет! Имам BEKO, който е на 19 години и работи перфектно. Отдолу е хладилната част, а над нея е фризера. Вчера забелязах, че плочата която разделя хладилника от фризера е много гореща. Като отворя хладилника горната част на вратата която е с магнита е много топла. При вратата на фризера няма този проблем. От какво може да е това прекомерно затопляне? Начертал съм къде е топлината на един примерен хладилник.
Изображение
zz_stefanov - майстор
Споко, има нагревател там където лягат уплътненията на фризера.
https://blog.liebherr.com/domakinski-ur ... ladilnika/
hidrazin - майстор
Абе залупени хора. На тоя му трябваха само 19 години за "откритието".
На друг - мое и да не доживее щото ще чу требе век... :-D
Е кво? Само пет пъти по толкова... :x
:partyman:
Потребителят получи първо предупреждение поради неспазване правилата на форума
kolev_k - специалист
Аз имах подобен проблем,ама не ставаше чак"много горещо".Ключето не изключваше осветлението и лампите си светят постоянно и съответно си греят.
kozl - майстор
А на моето LG нагрева целия периметър, т.е. всички магнитни уплътнения. И то толкова, че чак стените са топли. От външната страна да допълня.
А на гърба на хладилника нема топло :shock:
И вече над 10 г. е така :? А в упътването пише, че няма нагреватели там, а там са заложени топлите тръби на климатичната система. Стария Мраз на майка ме немаше таквиз изобретиния. Ма немаше и магнит във част от уплътненията, точно по вертикалата на пантите. И там точно уплътнението първо започваше да пропуска. Можеше да изтропа 40 г.трудов стаж ако имаше кой пак уплътнението да подмени. Топлеше отзад на една черна решетка де сега стана врата на кокошляците.
Най-важно е колко е температурата в хладилника и във фризерната част. :wink:
Последна промяна от kozl на пон авг 07, 2017 2:25 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
kolev_k написа:
Аз имах подобен проблем,ама не ставаше чак"много горещо".Ключето не изключваше осветлението и лампите си светят постоянно и съответно си греят.
Тва щото е с неподходящи ламби. В хладилниците осветлението требе да е ЛЕД :wink:
ivopicha - напреднал
hidrazin написа:
Може ли без обидни епитети! До сега не съм го забелязвал това, макар че го забърсваме всяка седмица. И е топло само фронталната част, отвътре не е топло никъде.
kozl - майстор
В по-предишния пост - направих си допълнение, за да се разбира, че нагряването се усеща по външните стени на хладилника, в областта на уплътненията с магнити. И така гърба на хладилника не е топъл, докато около вратите се усеща топлна към 40-45 градуса, сега по настоящите жеги.
В добавка допълвам, че при по-ниски, околни за хладилника температури и нагряването на стените е по-малко. Логиката се състои в това, че при по-висока околна Т времето за охлаждане се увеличава и агрегата работи повече време, а по-трудно отдава топлина и т.н. В резултат на което стените се загряват повече, примерно от зимния сезон, когато Т в стаите е към 20-21 гр.
shotik - майстор
hidrazin написа:
Ами че то и аз за първи път прочитам, че има такива нагреватели или такова затопляне и ме учудва много !
lyubohar - майстор
hidrazin написа:

Крайно време беше!
  • 1
  • 2

Тема "Хладилника ми загрява горе при вратата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: