Зависи до колко ти е равен пода на който искаш да слагаш XPS или OSB, защото и аз си мислех да лепна XPS на гребен и отгоре ламината, само че се оказа много по криво отколкото си мислех и идеята ми стана почти невъзможна затова пак си залепих xps-а на гребен със различна дебелина съответно в различните стаи просто като пълнеж, така че да ми остане 2 см място за замазка отгоре до нивото на паркета. Иначе за здравината на xps-a няма какво да се притесняваш както пишат и колеги по-горе са го правили същото упражнение и с мебели отгоре нямат никакъв проблем. Различните класове по натоварване са тези числа след него 300, 400 и т.н до 700, това е декларираната от производителя якост на натиск при 10% деформация в kPa, обикновено навсякъде продават от най ниския клас 300, но това са 300 kPa което са 300 kN/m2 или 3t/m2
така че особено плътно залепен и нареден няма къде да мръдне, стига да долната основа да ти е равна и си минимална дебелина на лепилото да ти се получи хубава нивелирана повърхност с фибрана, за да нямаш проблеми с ламината отгоре. Успех !