• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
докера - специалист
При роене пчелите са сравнително безопасни , заети са с новата пчела-майка :wink: . Освен ако не нараниш царицата - тогава жална ти майка :shock:
davis - помощник
Опитай с RAID, ще останеш доволен от резултата.
EDI - майстор
Аз това лято на вилата унищожих под керемидите на покрива няколко големи гнезда с оси.Напръсках ги с РАЙД и ефекта беше моментален.Само да пръсне върху оса и веднага падат и се загърчват, като до около 5 минути измират всички.Избива и ларвите.После на това място оса не влиза посмъртно вече трети месец.РАЙД-а беше в син флакон, мисля ,че румънско производство.
todor_velikov - специалист
и аз пробвах с райд оня ден и резултата беше една торба буквално умрели оси ,обаче ми свърши флаконаа има още от гадовете , и другата седмица пак ще купя лошото е че от тавана почнаха да влизат и в стаята дето спя понеже тавана е дървен :sad:
а по рпинцип стените на таванската ми стая са пълнени с стиропор на топчета и загледах че цяло лято през една дупка го изнасяха на някъде и бях решил че сега като застудее ще избягат ,но не -заселили се в мойта вила :sad: но обявявам им война :-D
mlado-maistor4e - специалист
Взимаш една малка газова бутилка 5 л, слагаш му горелка и ти си човека.
EDI - майстор
Да, пожарникаря.............. :lol: за таван и стиропор става дума все пак.Метода може да помага навън, ама вътре............
Genesis - специалист
Искам да помогна като кажа, че тез гадини огън не ги плаши. Имах едно гнездо в земята където трябваше да копая. Товага веднага ми хрумна да ги запаля. Заливах три пъти гнездото с нафта, но след всеки път те се връщаха в земята. Докат не изкопах това което ги привличаше не мирясаха.
nasko957 - напреднал
И какво ги привлича?
joro_206 - напреднал
казва ли са ми 4е оцета много помага.Сипваш оцет в няколко съда и 4акаш да се махнат и после им разрушаваш гнездата.И се молиш да не се върнат.Можеш да оставит съдовете с оцета горе.
LZ - специалист
На единия балкон започнаха да се завъждат на едно място и тъй като кучето не им обръщаше внимание с малко RAID нещата се оправиха.

п.п. Май не беше RAID а нещо подобно за летящи насекоми, че в този магазин нямаше райд
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: