Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, имам проблем с миша, която си е наумила да изгризе спалното помещение на вилата. В момента търся подходящите капани, като се двоумя между този с лепило и стандартния с пружина. Въпросът ми е следния: след като хвана животното, което е покрило половината под и завивки с мишини, с какво да направя дезинфекция. За момента съм се спрял на 2 препарата:
https://www.okoffice.bg/p/dezinfektant- ... -bez-hlor/
http://dddmagazin.com/dezinfektanti/san ... zinfektant

Ако имате други предложения или нещо по добро от горепосочените дезинфектанти моля споделяте. Благодаря. Хубав ден на всички.
burkov - специалист
Аз съм ползвал доста продукти на Живас и съм много доволен.
На вилата след като разкрих тавана на втория етаж, останах "приятно" изненадан от гнездо на белка.
Цялата вата беше в лайна и опикана... Направо кошмар, смрад и каквото се сетиш.

Тогава взех Санифорт, но моя е в синя кутия и е по-малък. Имаше го в Метро за около 5-6 кинта.
Имай в предвид, че ще ти трябват максимум 2 таблетки. Така че малка разфасофка е по удачен вариант.

Взимаш една обикновенна пръскачка с помпа за 4-5 кинта от магазинте за левче и разтваряш таблетката хубаво вътре.
Даже ще трябва да я счупиш на 4, защото ще е много концентрирано. С това пръскаш всичко и след него не е нужно да бършеш.
Всичко което може да се пере, го минаваш на 90 градуса. И финално в кофа с вода разтваряш една таблетка и си бършеш подовете.

Моя съвет е да ползваш маска и ръкавици, защото не е нужно да си гориш кожата и да дишаш хлора в такава концентрация.
maleeeestrax - специалист
За дезинфекция можеш да препикаеш всичко и готово.Но по-добре попитай професионална фирма занимаваща се с изтребление на гризачи. :rock:
burkov - специалист
Това което съм написал е със сигурност работещо.
Детето ми е с имунен дефицит и ми се налага да съм в час с дезинфекцията на всичко, с което дори само аз имам контакт, да не говорим за детето.
Препарата на Живас, се ползва в медицински заведения за дезинфецкия и тежка дезинфекция, има и стерилизращи допълнителни препарати, но не е нужно да се вкарва в тоя филм.
vlax - майстор
За капаните ако се двоумиш още и не си я хванал аз съм доволен от тетрадките с лепило,стъпи ли отърване няма.
BlackBox - специалист
За съжаление най-добрата защита от неканени гости е домът да не остава празен.
Намери от къде е влязла мишката и запълни с гипс и начупени стъкла.
Аз лично за дезинфекция бих ползвал хлорна вар, защото тоя препарат по-горе не съм го чувал...
MamaMy - майстор
Аз съм признал евтиния Трезон. Ако не е някое съвсем менте за 1 лв измиваш къщата.
kozl - майстор
mimasaka написа:
Здравейте, имам проблем с миша, която си е наумила да изгризе спалното помещение на вилата.
Сигурен ли си, че е мишка, защото изгризе спалното на вилата, ме подсеща за други горски обитатели - съсели. Гризат книги, дърво, пластмаси. Големи поразии правят като се нанесат в къща. В моя случай бяха влезли от дупка в покрива до комина. Но без проблем си прегризват входове през дървени врати в праговете. И ми бяха изгризали кашон с папки пълни с чертежи :shock: .
burkov - специалист
Хахаха, ти лошо си го отнесъл. Явно твоите са били инженери съсели.
На братовчеда на вилата му изгризаха тубата с двутактово масло и помпичката за гориво на резачката.
Явно неговите са били в петролния бизнес :lol:

Тема "Дезинфекция след мишка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: