Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sean-john - специалист
Ще премеря напрежението,а иначе нямат марка...последните които взех са уж някаква марка ама не ми говори нищо...EnwYe,абе китайска работа.
plamen6703 - майстор
Няма смисъл да мериш нищо, тия лампи струват колкото струват!
preslav - майстор
Мианмарските са по-добри, а след тях в ТОР 10 се нареждат българските произведени с оригинални китайски части.
sean-john - специалист
Напрежението удома е в нормите 215-235 волта средно,явно вярно толкова си могат тия лампи иначе не се нагряват особено...свали една която свети вече 3-4 часа,нямаше 50C,но явно вярно малкия корпус и слабите елементи вътре заминават...на тази снимка отляво се вижда какво представляват, при мен елемента (незнам как се наричат,неук съм в тази област) точно на входа където е + и - е станал кафяв явно той думва първо.

Изображение
DMN - майстор
sean-john написа:
точно на входа където е + и - е станал кафяв явно той думва първо
Този елемент е с корпус на резистор, не се чете от снимката какво пише на него. Възможно е да е прекъснал щом си е сменил цвета :-D .
sean-john написа:
свали една която свети вече 3-4 часа,нямаше 50C
С какво ги измери тези 50 градуса и къде?
sean-john - специалист
На него пише само 474,иначе градусите ги измерих с инфрачервен термометър и температурата беше относителна ,но все пак като свалих работещата крушка спокойно я държа... 1 седмица вече водя преговори с китайсикия сайт да ми възтановят парите,че в такива боклуци лампи съм вложил поне 150лв и отгоре (общо са ми 14 и в началото като излязоха бяха по скъпи от в момента почти двойно,както и да е...),спирам да ги купувам от там,защото няма смисъл то ти писва постоянно има някоя изгоряла :x ...гледам на в-так има някакви по 2W-3W по 5-6лв с 2 години гаранция дали са читави :? ? Това са някои от видовете които предлагат,като единия е почти същия като тези които ползвам в момента...Някой мнение за тях? или други на подобни цени.Мерси.

Изображение
Изображение
Изображение
Аз мойте ги взех от икея преди повече от половин година и нямам ядове. Преди това взех някакви боклуци които почнаха да могат и ги изхвърлих.
zz_stefanov - майстор
sean-john, гарантирам ти, че в тези малки обеми има локални участъци където има много висока температура. Като цяло корпуса не се загрява много. Или пък пробивното напрежение на някои от елементите не е достатъчно. Тези са започнали да ги произвеждат на принципа досега правихме халогенна ЛНЖ, а сега вграждаме LED. Без изпитания, без мисъл са заляли пазара с боклуци. А вътре трябва яко да се намали напрежението и да се регулира тока през диодите.
Честно бих се отказал от този вариант на осветление, всяка лампичка да е на 230V .
DMN - майстор
zz_stefanov написа:
sean-john, гарантирам ти, че в тези малки обеми има локални участъци където има много висока температура
zz_stefanov написа:
А вътре трябва яко да се намали напрежението и да се регулира тока през диодите.
+1
А и тия резисторчета от снимката...не знам какъв ток минава през тях, но ми се виждат доста мижави за целта...
Пък може лампите да са произведени за руснаците населяващи по-северните райони, дето е по-студено :-D .
FM STEREO - специалист
Преди година закупих две лед крушки FILIPS 10W и двете дадоха дефект, премигване след няколко минути работа интересното е, че когато едната я поставих навън в предверието, където е студено лампата свети без примигване, отварях я и забелязах,че радиаторът на лед диодите се нагрява много. Не си купувайте крушки от тази марка!
Ето как примигва:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RBy7QCrWwoM[/youtube]

Тема "Често изгарящи G9 LED лампи ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: