Доколкото знам автоматичните обезвъздушители не са подходящи за отворена система. При определени условия от тях се вкарва въздух в системата. При отворена система по добре си използвай ръчни обезвъздушители. Успех в начинанието!

Ако са прокапали фитинги 100% от някъде е сърбала въздух и меко мазано е работила неефективно при отворена система ръчни обезвъздушители. С какво котле или камина си.
Аз при твойте услови съм в стая с 2,7 кв радиатор алуминиев 16 глидера на 60см.

. Системата е отворена, разширителния съд е в банята, над бойлера.
 . Системата е отворена, разширителния съд е в банята, над бойлера. или ще го караш на ниска темп. И ще трябва да го чистиш на една две седмици. За тази площ при вътрешно котелно 10-12кв са достатъчни. Помпата я снабди с термостат 20 лв а на коя скорост ще прецениш от практиката. Металната тръба от котела не я махай тя е предпазна мярка. Сложи си тернометър на котела да знаеш какво се случва.
  или ще го караш на ниска темп. И ще трябва да го чистиш на една две седмици. За тази площ при вътрешно котелно 10-12кв са достатъчни. Помпата я снабди с термостат 20 лв а на коя скорост ще прецениш от практиката. Металната тръба от котела не я махай тя е предпазна мярка. Сложи си тернометър на котела да знаеш какво се случва.