• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ramzes76 - помощник
Имам нужда от минимум 75 кв захранване на зградата , която искам да построя . От еон ми казват , че за сега могат да ми осигурят 15 кв. Имали голямо желание да направят трфопост / или каквото е необходимо / в района около моя парцел , но с общината нещо се разминавали . Предполагам , че става дума за пари. Въпроса ми е : колко трябва да си платя за да ми изградят "трафопост" за да ми осигурят тези 75 киловата . Викат ме след седмица , за да ми направят някакво предложение . Предполагам , че ще има проектанти от тяхна страна , които ще искат в моя парцел да направят това нещо и аз ще трябва да им прехвърля квадратите върху които ще го направят . Това не е проблем за мен стига да го направят . Ако знаете нещо по подобни казуси ви моля да споделите , а и ориентировъчна цена за едно подобно изграждане . На около 150 м има голям трафопост от които можели да направят връзката , а в съседния парцел минават металните им стълбове / не бетонните , а с металната конструкция / .
Благодаря за мненията предварително !
tassel - специалист
Квадратите няма как да им ги прехвърлиш, защото сигурно става въпрос за много малко място. По вероятно е да искат да построят в твоя парцел трафпост, който да е тяхна собственост и да те задължат да им осигуриш достъп по всяко време. Ако е така, то това си е супер сделка за теб, защото иначе да си го правиш сам си е голям гърч и голяма цифра. В кой район ти е сградата, ако не е тайна?
Takezo Sensey - модератор
По памет ти казвам преди около 3 години беше ...15 000 лв.

Има начин , трябва повече да се настоява . Като всичко държавно ...

Потърси и фирма "ЛЕМИ ТРАФО" , Пернишка е мисля че са в бранша ....
inkovsv - специалист
Ще искат ти да го финансираш и построиш , а ще бъде тяхна собственост,поне в София е така.
firebrand - специалист
Ще го направиш и финансираш ти ,а след това те ще си го откупят от те.
firebrand - специалист
Ще го направиш и финансираш ти ,а след това те ще си го откупят от теб
Ramzes76 - помощник
Става въпрос за гр. Трявна . Централата на Еон е в Габрово . Ако е така аз да го платя и после те да откупуват / било под формата на сметки за ток / съм съгласен само да не ми спират работата . Имат ли право да ми откажат ?
The_FAN - специалист
Duran Duran, ...
Що пишете по два пъти ? Изтрийте по едно мнение...
Леля ми си строи за неина сметка и си плати да й пуснат ток - после им "дари" (забележете !) постройката. Става дума за Драгалевци в София преди 4 години.... куца оферта.
shotik - майстор
Мисля че трябва да имаш разрешение за тези 75 кW,в смисъл това е за някое малко предприятие ,детски дом,хотел или др. и то да има строително разрешение и вероятно още куп неща.
Не може да е за битови нужди ,трябва да е трифазен ток,а тарифите като че ли не са едни и същи.
Petyr - специалист
The_FAN написа:
Леля ми си строи за неина сметка и си плати да й пуснат ток - после им "дари" (забележете !) постройката. Става дума за Драгалевци в София преди 4 години.... куца оферта.
И аз знам за подобен случай, в Банско. Хотелче си строи за негова сметка траф за 100 000 лв. и после го дарява на електроразпределителното дружество. Дано в Трявна не са се ояли толкова много...
  • 1
  • 2

Тема "Нужни са ми 75 а ми дават 15 кв . Какви са вариантите с еон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: