Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Е да де..то се подразбира..щом имат 4-ри електромера на 4-ри жици, значи електромерите са у тях..
valentino76bs - майстор
ani4ka90 написа:
Живеем в къща и макар да сме две семейства се водим едно домакинство. Имаме еднофазна партида с електромер за двата етажа и 3 фазна отделна партида на която е свързана фуражомелката и някои други машинарии на татко. В къщата ни влизат 4 жици от улицата и сега сме с 4 електромера. Просто да полудее човек, а нито аз нито татко знае какво да правим :?
Е какво да правите свиркайте си нищо няма да се промени ако всичко преди е било коректно!Пак си имате това което сте имали една монофазна и една трифазна партида тях не могат да ви ги вземат!
Hoвoceлckи - майстор
ani4ka90, къде са електромерите - в къщата или на улицата (в табло на стълба)? Сигурна ли си, че влизат 4, а не 5 проводника?
kozl - майстор
Притесненията се въртят все около парите. Дали ще пораснат сметките ще се разбере впоследствие. Но аз смятам, че един трифазен електромер или три монофазни, изправни електромери трябва да отчитат една и съща енергия. Така че ако има причина за повишението на сметките то тя не е от това, че измерването става с три монофазни вместо един трифазен електромери.
Това което ще се опитам първо след подмяната да разбера, е каква е предоставената мощност с новите електромери и предпазители :?
А колко беше предишната :?
Защото това, което често се случва при подмените е редукция на мощността
Ако предоставената мощност ме устройва би ме притеснил факта, че вместо един отчет ще се следят три отчета.
ani4ka90 - помощник
Hoвoceлckи написа:
ani4ka90, къде са електромерите - в къщата или на улицата (в табло на стълба)? Сигурна ли си, че влизат 4, а не 5 проводника?
Преди малко ги броих за да съм сигурна и са 4 жици. На улицата има стълб от стълба тръгват 4 жици към къщата и на къщата ни имаме 4 бели порецеланови като чаши на тях са увити жиците и таблото е вън на улицата на стената на къщата ни.
ani4ka90 - помощник
plamen6703 написа:
ani4ka90 написа:
Моля ви да споделите, че съмненията ни са да плащаме повече ток и ако е така до кого може да пуснем жалба да ни върнат старото положение?
С право може да се съмнявате и окажат ли се правилни съмненията ви, значи и съмненията на ЧЕЗ са правилни :wink:
Извинете това не го разбрах, какви съмнения на ЧЕЗ ще са правилни? Ние се съмняваме да не плащаме с тия три електромера повече ток от преди. На нашата улица има и други хора с 3 фазни електромери, но са с по един електромер.
Може ли мако по-разбрано да ми обясните, аз съм жена и не разбирам от токове.
plamen6703 - майстор
Няма причина да се извиняваш, те и повечето от тия, които ти отговарят разбират колкото теб в случая :-D
Отговорих ти в началото на темата, че причините не са за публичен форум.
Относно притесненията ти за плащане, мога да те уверя, че измерването на консумираната от вас електроенергия ще е правилно и сметката ви за нея ще е коректно изчислена.
Спете спокойно, ако няма от какво друго да се притеснявате, че сметката ви ще нарасне след смяна на електромера :wink: :partyman:
preslav - майстор
Разбира се, че ще плащате повече ток, но това ще е реално изразходвания ток, а не както до сега само неоткраднатия. И се молете някой да не върне лентата назад!
shadow__01 - майстор
preslav написа:
...това ще е реално изразходвания ток, а не както до сега само неоткраднатия.
Съмнявам се да са крали ток досега.
Keresteliev - специалист
preslav написа:
....И се молете някой да не върне лентата назад!
И какво като я върне?

Тема "Трифазен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: