Мечтата на всяка домакиня
колев - специалист
случаят е следния, стандартна пералня с размери 60х55 трябва да се вгради в кухненски плот. от мебелната фирма искат мястото за нея на широчина да е 64см. проблема е ,че това ще измести мивката и смесителя /който ще е стенен/ няма да седи централно на коритото на мивката, а ще е с 3см изместен. самото корито е с размери д-37,3 ш-35,3. тази разлика дали ще се забелязва оптично и възможно ли е мястото за пералня да се сведе до 62см без да създава проблеми за функционирането на пералнята и така изместването на смесителя да е 1см от центъра.
tassel - специалист
А не можеш ли на другата страна да разшириш отвора за пералнята. По принцип 64 е стандартния отвор. Можеш да го направиш и 62см, обаче рискуваш от вибрациите да ти се блъска в страниците. Имаш ли проект на кухнята да го пуснеш тук?
колев - специалист
това е нашата идея. пералнята от другата страна е до тръбата на сифона. така стана защото по тяхна препоръка сменихме мястото на фурната и пералнята заради пвц тръбата. според човека щяла да се нагрява. къртенето не е приемлива опция.

ПП
вик-то не излиза в другото пемещение. линийките съм ги удължил за да се виждат. идеи имате ли.

Прикачен файл

sash.jpg
sash.jpg (93.87 KиБ) Видяна 4051 пъти
peshev-ko - специалист
Това най-дясното,скосеното,завършек ли е?
trevora - специалист
Винаги съм оставяла 61/62 светло за свободно стояща пералня.Проблем до сега никакъв :)
trevora - специалист
Винаги съм оставяла 61/62 светло за свободно стояща пералня.Проблем до сега никакъв :)
колев - специалист
това в дясно за сега ще са някакви рафтчета без вратички за да има преход към дневната. и аз си мисля, че 62 е ок. дали ще са по 1 см или 2см фугите, вкарването няма да стане по-лесно.
totko - специалист
Колега, ако ти се наложи да преместиш коритото с 3 см, бъди сигурен че почти няма да се забелява несиметричното разположение на батерията спрямо него, тъй като човек трябва много внимателно да се вгледа за да го забележи.Казвам ти го това от собствен опит - в момента живеем в жилище , в чиято кухня батерията е леко в страни спрямо коритото - около 4-5 см. Живеем от 7 год в това жилище, храним се всяка вечер в кухнята, но чак сега забелязах несиметрията.

Тема "въпрос за обикновена пералня и вграждането и в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: