• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте!

Помислих си, че мога и почти си повярвах :) , че мога да си направя сам кухненско.Шкафовете сглобих, плотовете са готови .... имам проблем с ВИК.Трябва да монтирам смесител - стенен, но изводите за топло-студено остават назад под гръбчето, като единият е около 1см. а другият 1.5 см.Стената е тухла, а върху нея е лепен с топки зелен картон и батерията остава навътре, на всичкото отгоре е крива.
И още нещо, има ли стандартно разстояние от гърба за монтаж на мивката.
Благодаря предварително!
vidrata - специален-специалист
За дълбочината има удължители от 1 да 10 см и какво означава "крива" има несъосие м/у двете тръби ли?
Master_Kenobi - V.I.P.
Хм, нищо не разбрах. :? На кое викаш "гръбче". Гръбче е задната стена на шкафа. Ама ти монтираш на стената?!
А това "кривото" да не се наричат ексцентици за последващо хоризонтиране на смесителя. Ако са нови, са достатъчно дълги за да ти стигнат въпреки, че изходите ти са вкопани на 1-1,5 см.

Обясни по-добре, или най-добре дай фото. :)
Благодаря, разбрах за удължителите.Днес ще се пробвам да напасна.А кривината е в смисъл, че извода за топлото и извода за студеното не са на еднакво отстояние от плоскостта на стената, може би е е била крива стената и при изравнявяне с гипс картона се е получило така. А "гръбче" казвам на гърба на плота.
Някой би ли ми казал конзолите за контактите под гърба ли се монтират или след разпробиване на отворите за контакти на гърба на плота, защото ми се струва, че ако оставя конзолата отдолу, ще надува и гърба няма да легне плътно.
tassel - специалист
Правилно ти се струва :wink:
Master_Kenobi - V.I.P.
Сега, ако кажеш и на какво викаш "гръб на плота"... :?
Според мен един шкаф има: страници, врати, гръб, дъно, рафтове (евентуално) и горница, която в случая се ползва като работен плот.
Антония - специалист
Сега, ако кажеш и на какво викаш "гръб на плота"
Става дума за тази част от кухненското обзавеждане, дето се слага на стената между долния и горния ред шкафове :) Нарича се гръбче и стъпва върху работния плот. Обикновено е от тъничък MDF, понякога е от ПДЧ, лакобел и т.н. Едно време се лепяха плочки там.
Master_Kenobi - V.I.P.
Даа... гръбче. Но защо гръбче на плота. Това ме обърка. Стори ми се, че говори за шкаф. Мерси, Антония.

Конзолите (контактните кутии) ги монтирай най-накрая, след като гръбчето е закрепено на стената, отворът в него и дупката в стената зад него също са направени. Иначе с "повдигане" на гръбчето не знам дали ще имаш ядове, но с монтажа на контактите - 100%.
Благодаря за съветите на всички които се отзоваха.Привърших късно снощи и дори се успах днес :) .Колкото и невероятно да звучи най-много ядове брах с калпавото уплътнение на смесителя за кухня.Удължителите бяха изработени от тънкостенна тръба и при всеки опит за поставяне на смесителя уплътнителите "гумички"влизаха вътре в тръбата.Добре, че накрая открих в купчината стари чаркалаци, които упорито не изхвърлям уплътнители от твърд материал /от стар български смесител на "видима"/ които "заспаха".
Остава само да напасна вратичките на шкафовете!Не съм го правил за сега.Сигурно е писано някъде вече .... ако някой може да помогне поне с препратка.
Благодаря предварително!
vidrata - специален-специалист
Ех Кеноби изложил си се яко с това гръбче :lol: .
наричат ги "гръбче за работен плот"(виж една брошура на Практикер) за това човека така ти е написал.Не се сърди на всеки се случва да се обърка .
  • 1
  • 2

Тема "Непредвидени проблеми с кухненското" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: