Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Понеже нямам възможност да си купя печка (тип камина за 1000лв и повече), а тези за 500-600лв. са ми адски грозни - от типа Прити и Дипломат Изображение искам да разбера дали е възможно да се боядисват по някакъв начин?

Благодаря :wink:
popovvv - специалист
С боядисване нищо няма да стане,пак ще е същата.Този проблем със същият модел печка съм решил така:снимки 310, 311.Това е печка с водна риза и понеже не излъчва много топлина е облечена изцяло с гипс картон.Плота пред огнишето и колонките под него са от итонг.

Прикачен файл

P9180311.JPG
камина
P9180311.JPG (179.06 KиБ) Видяна 3398 пъти

Прикачен файл

P9180310.JPG
P9180310.JPG (180.46 KиБ) Видяна 3398 пъти
Това е добре, което си направил, но как се чистят тръбите?
popovvv - специалист
Половината от дясната страна/гледано от към лицето/ е подвижна.Хваната е с винтове за гипс картон към носещата конструкция, при свалянето и се открива достъп до кюнците.В празното пространство са монтирани колекторите за водното отпление и разшерителния съд.Ако имате интерес мога да изпратя снимки.
Благодаря - разбрах как е, но ако имаш възможност бих искала да видя и други снимки :wink:

Майстор си...
popovvv - специалист
Не сте ме разбрали правилно, не се занимавам професионално с камини,това е първата и единствена която съм правил, тя е в къщи.В нета има достатъчно снимки на камини и скъпи и евтини и за всеки вкус. Включих се защото това е конкретен отговор на вашия въпрос.Аз изгледах стотици снимки но всички са с камери за вграждане, а не с обикновенна печка. Този вариант е и много евтин, материалите са около 50лв, а труда си е мой.Всеки по сръчен човек ще се справи, а когато има и въображение ще си измисли много по доро оформление.

Тема "Възможно ли е да се боядисва печка (камина)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: