Навремето имах идея за отопление на басейн с колектор (покрив) от профилирана ламарина с профили на трапец. Перфорирана тръба да пуска струи директно в улеите а улук да ги събира отдолу. Няма нужда да е в залепени кутийки.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy
- майстор
37 мнения в "Слънчев панел от бирени кутийки за топъл въздух"
georgi82
- специалист
ШОП а с каква дължина беше маркуча както и какво Ф и колко горе долу му беше цената на метър,както и колко вода на метър събираше,иначе идеята за терморегулатор наистина е по добра от времевата,но аз поради дължината на тръбата я избягвам защото примерно ф40 събира 1,25 литра, а това са 2 кенчета и половина които освен другото според мен по бързо ще се нагреят от тръбата, между другото не знам с пвц тръба ф50 за мръсна вода дали не може да се измисли нещо понеже лесно се работи и има фитинги за нея и не са скъпи и да се облече с кенчета но пък трябва да видя какво Ф са кенчетата,но дори и да не могат да се мушнат върху тръбата може да се срежат и да се облече просото тръбата,ще го помисля ще ги премеря и ще видя.Благодаря за идеята.
шоп
- майстор
georgi82 написа:ШОП а с каква дължина беше маркуча както и какво Ф и колко горе долу му беше цената на метър,както и колко вода на метър събираше,иначе идеята за терморегулатор наистина е по добра от времевата,но аз поради дължината на тръбата я избягвам защото примерно ф40 събира 1,25 литра, а това са 2 кенчета и половина които освен другото според мен по бързо ще се нагреят от тръбата, между другото не знам с пвц тръба ф50 за мръсна вода дали не може да се измисли нещо понеже лесно се работи и има фитинги за нея и не са скъпи и да се облече с кенчета но пък трябва да видя какво Ф са кенчетата,но дори и да не могат да се мушнат върху тръбата може да се срежат и да се облече просото тръбата,ще го помисля ще ги премеря и ще видя.Благодаря за идеята.
Имай впредвид, че лятото панела вдига сериозни градуси....ако спре тока....?
маркуча е ф8 вътршно Семперит, взех го преди 2-3 години много евтино няколко топчета чисто нов....май по магазинит сега е с цена 2-3 лв/м
Дължината е колкото всички кутийки.
Може да работиш с полипропилентови тръби....те издържат 110 и работно 100 градуса
georgi82
- специалист
Аха,но ф8 не е ли твърде тънко, верно че колко е по малко водата ,толкова по бързо ще се стопли, но при това ф8 в 10 метра има половин кило вода,и аз мислех за полипропилен но нали пък е направи си сам и се цели и максимално ниска цена, а относно температурата все си мисля, че няма да достигне чак такива сериозни градуси за да омекне тръбата или да избие от някъде, каквато и да е тя.
шоп
- майстор
Напиши в ОЛХ или базар.бг терморегулатор и ще излезат десетки предложения от 5 до 50 лв:-)
аз ползвам такива с дисплей https://bazar.bg/обява-17742900
аз ползвам такива с дисплей https://bazar.bg/обява-17742900
Тема "Слънчев панел от бирени кутийки за топъл въздух" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература