• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 165
Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
Може ли да се направят слепени греди от материал с по-висока влажност (т.нар. мокър материал) ?

Т.е. да се слепят и да си съхнат слепени или има шанс и те да се изметнат.
mavryt4o - майстор
решили ли са да се измятат лепилото няма да ги спре
nbr - специалист
themask написа:
Малко встрани от дърводелството - откъде мога да намеря перфорирана плоскост (мдф, фазер, каквото и да е) за закачане на инструменти? Не мога да използвам метална, а само такива намирам. Също така не ми се дупчат 5000 дупки :)
Помагайте!
Това в Метро дали ти върши работа? Пластмаса е, виждал съм ги и по други магазини
themask - специалист
nbr написа:
themask написа:
Малко встрани от дърводелството - откъде мога да намеря перфорирана плоскост (мдф, фазер, каквото и да е) за закачане на инструменти? Не мога да използвам метална, а само такива намирам. Също така не ми се дупчат 5000 дупки :)
Помагайте!
Това в Метро дали ти върши работа? Пластмаса е, виждал съм ги и по други магазини
За съжаление не. Трябват ми големи листове, както казах - фазер, мдф или подобни.
Никой ли няма идея откъде да намеря?
nikolson - майстор
mavryt4o написа:
решили ли са да се измятат лепилото няма да ги спре
+1. Криво дърво и крива жена няма оправяне.
stridata - специалист
themask написа:
Помагайте!
Принципно продават акустични панели МДФ 1200х1200 15мм. дебелина и нагоре, но цената едва ли ще ти хареса. А иначе си купуваш МДФ от някой фирма и CNC, знаеш как е. Едно време някоя от вносителките на ПДЧ внасяше перфориран МДФ ама вече съм забравил, а и сигурно е с поръчка.
nautilus33 - майстор
Едно бързо въпросче- днес махах боята от едни дъски( от стара дървена дограма), но като нагрях с пистолета за горещ възух и свалих боята със шпакла, отдолу остана едно покритие като лак, което при нагряване с пистолета започна все едно да кипи, и не може да се изтърже(просто се лепи по шпаклата и се разнася по дъската). Та, мога ли да рендосвам направо върху него с ел. рендето, или трябва и него да сваля с лентовия шлайф евентуално?
EDI - майстор
Може всичко.Това, дето кипи е безир.
nautilus33 - майстор
EDI написа:
Може всичко.Това, дето кипи е безир.
Значи да не се занимавам с лентовия шлайф да го махам, а направо с електрическото ренде да карам?
EDI - майстор
Карай с рендето, ама на малка стружка - 0,2-0,4 мм, да не свалиш половината джам.Що не караш само с шлайфа.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: