• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 165
Всичко за дърводелството
nautilus33 - майстор
Ами знам ли, с рендето като че ли резултата ми харесва повече, а и по-бързо ще стане(на шлайфа имам само една лента с малка едрина, а в момента нямам подръка парче за да лепя нова, че по магазините не намирам този размер ленти). След като рендосам, ще байцна и лакирам, че ще правя пясъчник от дъските. Иначе съм забравил да отговоря на въпроса ти от вчера, за това колко са дебели дъските(относно захващането с винтове)- дебелината е около 2-2,5см.
nikolson - майстор
С шлайфа шкурката ще се затлачи бърже-бърже. Защо искаш да сваляш попилия безир?
EDI - майстор
Карай си с рендето, помислих, че оправяш дограма.Разпробий си с Ф3,5 като ги сглобяваш.Иначе аз лакови покрития за неотговорни проекти ги свалям с лентовия със зърно 40.
nautilus33 - майстор
Благодаря. Утре ще ходя да купя една бургия, че май нямам 3,5, а от 4 ми почват.
nikolson написа:
С шлайфа шкурката ще се затлачи бърже-бърже. Защо искаш да сваляш попилия безир?
Ами не знаех, че е безир. Помислих, че е някакъв остатък от боята, който ще изхаби така ножа на рендето, а и ме беше страх да не вземе даже да полепне по него. Но Еди ме успокой и няма да го свалям, а направо пред него ще рендосвам.
Последна промяна от nautilus33 на ср авг 30, 2017 2:49 pm, променено общо 1 път.
themask - специалист
Да попитам по-можещите и знаещите относно следния казус:

Имам една врата, която искам да сложа на отвор, който е с 20см по-нисък и 15 по-тесен от нея. тоест с просто подрязване няма да стане. Въпросът ми е дали има смисъл да се мъча да я разглобявам и да преправям панели и т.н. Не знам дали е лепена и ако да - колко добре :)
Ето я:
Прикачен файл:
vrata.jpg
cvetomir_77 - специалист
themask написа:

Имам една врата, която искам да сложа на отвор, който е с 20см по-нисък и 15 по-тесен от нея. тоест с просто подрязване няма да стане. Въпросът ми е дали има смисъл да се мъча да я разглобявам и да преправям панели и т.н. Не знам дали е лепена и ако да - колко добре :)
Ето я:
Прикачен файл:
vrata.jpg

Аз мисля, че "упражнението" ще е доста трудно!
Ивелин1 - специалист
Здравейте колеги.
От къде мога да си купя или да поръчам залепени плотове в Стара Загора. За предпочитане чамови, ако има.
Трябват ми спешно за едни маси !
Благодаря предварително на всички!!!
mavryt4o - майстор
cvetomir_77 написа:
themask написа:

Ето я:
Прикачен файл:
vrata.jpg

Аз мисля, че "упражнението" ще е доста трудно!
аз съм го пробвал точно на същия модел чепа няма вадене
manobg - специалист
Здравейте,

чудя се на ето това ренде и по-скоро се чудя след като може да седи обратно, дали ще мога да го ползвам като абрихт за дребни детайли. Но някак си трябва да му присбособя прав ъгъл.
EDI - майстор
Статуса в комплекта има две шини да се монтира на маса.Спокойно се използва за малък абрихт.Виж в ютуб има един клип как СТАТУС става на абрихт - https://www.youtube.com/watch?v=5wFrnoXhBp4 .Това е по-малкото ренде.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: