• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Логиката на техника за голямата тяга и големи обороти на вентилатора е грешна. На първо време намали въздуха лека-полека и чакай 20-30 минути за резултата. Ако продължават да падат недоизгорели гранули ще трябва да намалиш дозите.
Това го казвам без да съм запознат с управлението. При натурела например (твоето е друго) има значение първоначалната доза за запалването - като нагласиш голямо количество пелети да се изцъмбуркат за изгаряне, след това ще има и изпадане на неизгорели такива.
Тягата може да се премери с газанализатор. Попитай тук-там за човек с такъв. Двамата с него може да направите чудесни настройки на горенето, просто трябва да отделиш време и да му заплатиш за услугата.
Я опиши комина - височина, диаметър, от тухли, от специални коминни тела, от тръби, външен, вътрешен, изолиран, неизолиран...
bmahob - майстор
пусни ми какви са ти сервизните настройки/най вече на оборотите на вентилатора!
diqn88 - специалист
Камината е вкл в кумин на втори етаж от двуетажна къща вътрешен не изолиран,зидан си е с тухли обикновенни, за височина и диаметър нз, но си дърпа яко и видимо и поред техника.
1ст. 1.2 1500 Об
2ст. 1.6 1750об
3ст. 2.1 1950об
4ст. 2.6 2150об
5ст.3.1 2300об
А за treshol off какво точно прави знаете ли
diqn88 - специалист
andy_forresite написа:
Логиката на техника за голямата тяга и големи обороти на вентилатора е грешна. На първо време намали въздуха лека-полека и чакай 20-30 минути за резултата. Ако продължават да падат недоизгорели гранули ще трябва да намалиш дозите.
Това го казвам без да съм запознат с управлението. При натурела например (твоето е друго) има значение първоначалната доза за запалването - като нагласиш голямо количество пелети да се изцъмбуркат за изгаряне, след това ще има и изпадане на неизгорели такива.
Тягата може да се премери с газанализатор. Попитай тук-там за човек с такъв. Двамата с него може да направите чудесни настройки на горенето, просто трябва да отделиш време и да му заплатиш за услугата.
Я опиши комина - височина, диаметър, от тухли, от специални коминни тела, от тръби, външен, вътрешен, изолиран, неизолиран...
Шнека вкл през 2 секунди( на всички колеги писали настройки до сега е през 2 сек), за две секунди няма как да изгорят пуснатите по рано пелети, според мен не е проблема в дозата , защото пелетите си горят мн добре , но когато са вече на жар и са почти преголери те са мн леки и идва в този момент време за следващата доза, при пускането и падайки от високо с нейната тежест и създадения от турбината поток на движещт се въздух те подскачат и излизат извън пепелника за горене. А когато отворя повече отвора от зад който ми е притворен става още по лошо.
diqn88 - специалист
Също така ми става и черно стъклото, което също нз дали е нормално.
andy_forresite - майстор
При кого с такава камина шнекът се включва през 2 секунди :? По 1-2 пелетчета ли падат при това завъртане?
Отпуши си отвора за външен въздух и намали въздуха от контролера. В момента все едно се сушиш със сешоар, пуснал си максимална скорост на вентилатора и понеже ти е силна струята въздух си си сложил дланта на дифузора за засмукване на въздух.
Ти сравни ли настройките за дозите на 5-те степени с другите с комо 21?
Черни здраво стъклото защото не си постигнал правилно горене като съотношение гориво:въздух. Ръчни я на първа степен от копчетата да стои само на първа и ръчкай параметрите за дозата и въздуха. После на втора степен и т.н. По-бързият вариант е с газанализатор. Аз без такъв уред бях постигнал 89,9% ефективност.
lebendi - специалист
diqn88 написа:
И нещо друго настройката n-8-6-28 treshol off-70 градуса:- е за спиране на камината при достигане на водата 70 градуса ли?
Treshol off - Температура на димни газове,при която се изключва камината.
И аз мисля,че трябва да отпушиш тръбата за входящ въздух и да намалиш оборотите на вентилатора.
diqn88 - специалист
andy_forresite написа:
При кого с такава камина шнекът се включва през 2 секунди :? По 1-2 пелетчета ли падат при това завъртане?
Отпуши си отвора за външен въздух и намали въздуха от контролера. В момента все едно се сушиш със сешоар, пуснал си максимална скорост на вентилатора и понеже ти е силна струята въздух си си сложил дланта на дифузора за засмукване на въздух.
Ти сравни ли настройките за дозите на 5-те степени с другите с комо 21?
Черни здраво стъклото защото не си постигнал правилно горене като съотношение гориво:въздух. Ръчни я на първа степен от копчетата да стои само на първа и ръчкай параметрите за дозата и въздуха. После на втора степен и т.н. По-бързият вариант е с газанализатор. Аз без такъв уред бях постигнал 89,9% ефективност.
2 сек е времето в което не работя шнека, а времето за което работи е нещо друго вече, можеби аз се изказах неправилно. Описал съм времето на работа на шнека в и секунди и оборотите в предното съобщение.Правих сравнения със вс които са споделили тук настройки.
diqn88 - специалист
lebendi написа:
diqn88 написа:
И нещо друго настройката n-8-6-28 treshol off-70 градуса:- е за спиране на камината при достигане на водата 70 градуса ли?
Treshol off - Температура на димни газове,при която се изключва камината.
И аз мисля,че трябва да отпушиш тръбата за входящ въздух и да намалиш оборотите на вентилатора.
Не мисля че е това, защото на вс е зададено 70 80 градуса а камината работи 120 160 градуса и самата настройка е ограничена до 120. Менюто treshol mini i max са за изкл на камината по температура на димните газове, в описаното във форума някъде видях че било за спиране на камината по температура на водата, но и това не е явно . Пробвах не изкл.
diqn88 - специалист
andy_forresite когато настройваш съотношение гориво кислород за какво следиш как разбираш кое е правилното съотношение, напиши си методиката, и как го изчисли тоз процент на КПД?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: