• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgievp - напреднал
Напълно си прав, беше си офазен.
Пробвах така и по средата линка ама не се визуализира, затова пуснах директен линк.
DMN - майстор
А бойлера сигурно е с емайлиран водосъдържател?
georgievp - напреднал
Не, бойлера е с водосъдържател от неръждавейка.
muhala - майстор
Баси мистерията. Радвай се, че си жив и никой не е пострадал. Увери се ,че сега всичко е наред с окабеляването. Някой тръскал ли го е тока от офазена фурна или котлон ?
nikolov333 - майстор
Ей заради това зануляването и двупроводните инсталации без ДТЗ са опасни.. Голям късметлия си.. [-o<
georgievp - напреднал
Този: https://www.youtube.com/watch?v=dcrY59nGxBg като го гледам какви ги върши явно водата не е толкова добър проводник, но все пак той е с някакви пластмасови пантофи, а аз съм си бил босичък под душа.
DMN - майстор
Късмет ли е наистина или нещо друго? Ако всичко е офазено, водата също, мокротията в банята също, то къде във веригата се оказва тялото? Къде ще премине утечния ток, през какво съпротивление - на водата и на тялото. Тръбите не се метални. Малко ми прилича да плуваш в басейн с офазена вода, ще те удари ли тока, ако плуваш? Няма.

П.П. Клипа не мога да го отворя.
georgievp - напреднал
DMN написа:
Късмет ли е наистина или нещо друго? Ако всичко е офазено, водата също, мокротията в банята също, то къде във веригата се оказва тялото? Къде ще премине утечния ток, през какво съпротивление - на водата и на тялото. Тръбите не се метални. Малко ми прилича да плуваш в басейн с офазена вода, ще те удари ли тока, ако плуваш? Няма.

П.П. Клипа не мога да го отворя.
Най интересния момент беше с фазомера и течаштата вода от смесителя на мивката, до чучура светеше най силно и колкото по надолу го смъквах светлината намаляваше
За да гледаш клипа трябва да имаш профил в youtube и да си се логнал.
nikolovvd - майстор
Ако инсталацията на чистата вода е от поцинковани метални тръби, то бойлера се е заземил по тях и затова не те е раздрусал.
muhala - майстор
nikolovvd написа:
Ако инсталацията на чистата вода е от поцинковани метални тръби, то бойлера се е заземил по тях и затова не те е раздрусал.
Автора, каза, че тръбите са ППР.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Странна случка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: