Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Колеги, моля не пълнете темата със спам, няма кой да разчиства. Има си тема за Натурела, обсъждайте я там, моля. Принципно горелката не трябва да се изключва от контакта, тъй че проблемът е никакъв. Дори токът да спре е за не повече от няколко часа, а не за няколко дни. Дори и да си изгуби часа и датата, това не пречи на горелката да работи, посвен ако не се ползва в режим "Таймер"
andy_forresite - майстор
По време на гръмотевични бури, както днес, по-добре да се извади щепсела на горелката.
Иска ли някой да обясни какво означават време 1 шест минути, време 2 - пак шест минути. След това има тайм 1 - 180 секунди и тайм 2 - 140 секунди.
В инструкцията пише, че когато се отчете пламък, вентиларорът остава да работи на оборотите, при които е регистриран пламъка за настроеното време. Не чух вентилатора да вдига плавно обороти. Тези две поредици таймери ме объркват. Бих го разбрал ако ползвах отоплението, но все пак някой да обясни, стига да желае.
Само предполагам че 140 сек работи на втора степен, защото под него на същия екран е дадено Мощност 2. И вече следва горене според 0, 5, 10° които не съм променял.
alex_serviz - специалист
Това касае разгарянето/разпалването. На мощност 2 стандартно тръгва след разпалването, можеш да го промениш ( на мощност 1, например ).
andy_forresite - майстор
Мисля да го оставя както е - на мощност 2. Вента за обратната вода съм го поставил на 50 градуса и съм задал 60 на водата. Помпата ще тръгва на 54° (на 52 спира). В случая при 0; 5; 10 горелката ще работи първо на втора и 140 сек. и после ще качи на трета. Значи от 18-20 гр в котела до 51 ще гори на трета. След това ще мине отново на втора, ще стигне 54, ще се включи помпата, ще докара студената вода от радиаторите, температурата ще спадне и ще върне трета мощност. Тук предстои да видя как да го направя за да е добре и да няма цикли втора-трета, трета-втора, тръгва помпа, спира помпа и т.н. Хайде, то без 1-2 пъти няма как, ама да не зацикли.
Аз пак не разбрах тези времена от 6 минути за какво са :? На първото време беше 42% вентилатор и аз го намалих на 40%, а увеличих второто време на 42%. В случая втора степен съм я направил също на 42%, но още не знам накъде ще трябва да се бутне. А вторите времена от 180 и 140 секунди също не ги разбирам. Не мога да разбера от инструкцията за какво са. Хареса ми как тихичко гори, като най-много врява вдигат падащите в горелката бонбони. Принципно ръчката движи пружините, които сложих, но предстои да видя дали въобще ще събарят пепелта от тръбите или ще ми пречат и ще трябва да ги махам. Също мисля да прибутам на ръка малко вата в задния горен край на котела че е празно там и се вижда топлообменника. А и капакът отгоре се загрява в задния край. Старото котле се нагряваше по-слабо там и затова ще опитам с малко вата дали ще постигна нещо.
Анди, прочети 6.2.1 от http://snt-bg.com/wp-content/uploads/20 ... greyko.pdf
Описано е в детайли стартиране, зареждане, запалване, разгаряне. В графата Запалване-Нагревател-10с. има звездичка. "* При настройване на режим Ignition Setup, ред Heater, максималното време за
работа на нагревателя без вентилатор да не е повече от 10 секунди! В противен
случай нагревателят може да изгори!''
Това е времето за работа на нагреватела, преди да се включи вентилатор. По препоръка на инсталатора ми, съм настроил 0 секунди.
Прочети всичко, ако не си до сега!
LazarGanev - "Велик майстор"
Върни вентилатора както си е бил и не пипай нищо по настройките. Проектантът е извършвал наблюдения с години и е избрал тези стойности. За тебе е трудно да те наречем дори първозимник (щото сме още началото на септември) и веднага тръгна да коригираш основни настройки, които не се пипат. Това са настойките на двете паления. Първо с нормален въздух, а ако не запали (което е изключение) следва проба с по-малко въздух (съмнение са силна тяга). Сега рискуваш горелката да пали винаги от втория път :)
borkata99 - специалист
Лазаре...........нека пипа момчето, нека знае............. :?
Така хубаво ще се научи, че.................. :lol:
andy_forresite - майстор
Ха-ха-ха... Много смешно.

Благодаря за съветите! Смених местата на "въздусите" в двете времена точно защото четох внимателно инструкцията. Ето текста: "Идеята е първо вентилаторът да работи с по-малка интензивност, за да не загаси огъня, но да подава необходимия кислород. След стабилизиране на огъня може да се увеличи скоростта на вентилатора до пълното запалване на наличните пелети".
Досега имам само 2 паления, като първото стана за около 45 секунди с микс от останали дървесни пелети. Събрах от три партиди остатъци към 8 кг и ги сипах в бункера, напълних шнека и т.н. Второто със "слънчогледови" 6 мм (микс от стъбла, пити, люспи, люцерна, семенца от царевица и тикви). С тях близо 2 минути. Тествах съспенда за около 20 минути и си излезе без "флейм лос". Дано всичко е наред.
filmatoplo - майстор
:) Много здрав този Грейко -Анди не може да го счупи .
димитар кисиов - специалист
Наблюдавай нивото на осветеност и скороста на горене и пак разбазикай

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: