Какво може от офазена печка
Мен ме е щипал ток от утечка на котлон на печка ама още мърдам. Ти чувал ли си за закона на ом. Виж погледни го извади си калкулатора и сметни двете възможни вериги на тока и силата му.

Hoвoceлckи написа: По-старите си спомнят бързоварчетата с лъжички - ако не сложехме кафе, захар или някое зрънце сол, водата не завираше.Завира и още как. Обаче ако в кафето сложиш захар, мога да ти гарантирам пръскан таван в кафява боя в стил "Лудият бояджия".
hidrazin написа: Завира и още как. Обаче ако в кафето сложиш захар, мога да ти гарантирам пръскан таван в кафява боя в стил "Лудият бояджия".Ми това не е много вярно. Проверих го лично. За 6-7 минути от 20ºС стана 40ºС. Значи ще заври за около половин час. Класическо бързоварче (~100W) кипва чаша вода, мисля, за около 3 минути. Не премерих тока, но следвайки логиката трябва да е към 0,04А. Не е проблем да го премеря. Това между електроди към 2см² на разстояние 1см един от друг. При отдалечаването им (на 3 метра да речем) тока, мисля, ще е значително по-малък?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: