• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифон П.Трифонов написа:
Вчера са ригистрира, неска са оплакваш.
Баа, има едни такива "обществено-отговорни ора", дето се регистрират само да пофалят или очернят някого :wink: :^o !
filmatoplo написа:
Кога протече ,още веднага при пълненето с вода или чак при запалване ,кой я пълни с вода ,
Е как кога - при палене, разбира се - те тогаз всичките протичат! :cool:
andy_forresite - майстор
И моето грейко "протече" като го запалих и погоря известно време. В случая беше съвсем нормален конденз под пепелника (на котел обаче, около 15-20 ml вода).
Реално погледнато грешка при заваряването не е изключена. При големите брандове от автоиндустрията почти всяка година чуваме за т. нар. акции - изтегляне на определена партида автомобили с установен на по-късен етап дефект. Там обаче производството е много по-мащабно и става въпрос за десетки хиляди бройки. А тук, както казах, е напълно възможно на 1000 бройки да се допусне грешка. Има гаранция, има телефон, има сервизен техник ... всичко ще се нареди :yawinkle: . Който не прави нищо, той не може да сбърка.
martolk - специалист
Нека оставим колегата да внесе повече информация. Що за бурна реакция. Все пак е техника, пропуски не са излкючени. Разбирам, че си изкарвате парите като ги продавате, но отбранявайки се по този начин не се печели доверие. И на мен се е случвало да се регистрирам в сайт само за да изкажа мнение за продукт, за да не пострадат и други хора. Този форум се превръща в наистина неприятно място понякога..., в повечето случаи виновни за това са едни и същи хора...
Вече имам доста впечатления относто въпросната печка, но умишлено пазя мълчание, защото не ми се занимава с някой заядлив комплексар (без да визирам някой конкретен). Ще кажа няколко пропуска на "безгрешното Бижу"... Първо, аз го писах още в началото, горния капак не е боядисан както трябва и ако това е просро козметика, другите две неща не са. Щуцера който следва да държи на място термосондата за водната риза не беше затегнат и в следствие на това сондата беше излезла от местото й и правеше контакт с пластмасата, а не с метала. Слава Богу, беше хванато навреме и не доведе до сериозни последици за устройството и системата. Другото което излезе е супер дразнещо скърцане от шнека. Не знам причината, но за разлика от повечето пелетни устройства, този шнек има голям луфт спрямо тръбата и предвид това, че е заварен само с единия край, предизвиква всякакви движения при захващането на малко по-твърди пелети (може пък да е по-ефективно, нямам идея). Скърцането изчезна (засега, а и надявам се завинаги), след леко изправяне, защото заварката очевидно го беше дръпнала на една страна.
Не пиша за да изкарвам продукта некачествен, на точно обратното мнение съм за момента. Надявам се и да се докаже още повече с течение на работата. Пиша, заради заядливите коментари по-горе. Ако колегата с течащата камина лъже - ОК, заслужава си нападките, но как без доказателства решихте, че лъже или прави анти реклама?!

Май трябва не само да спра да пиша тук, а и да не чета...
Ако знаех, че ще нараня някого, нямаше да се усъмня писмено тук.
Извинявам се!
Изобщо не ми мина, през тъпата тиква, че шашканията може да е от конденза. Старите кучета веднага надушиха.
Дано е това, че то проблемите се решават, но изхабените нерви няма кой да оправи!
andy_forresite - майстор
Не съм виждал много вътрешни шнекове, но всички са били със захват откъм ел. моторчето, т.е. само в задния си край. Някои са като натискова пружина, други като свредел или вал на месомелачка. Предишната ми горелка беше с такъв шнек, сега е като пружина. Предният край се мести. Да, заварката дърпа по принцип и често кривИ.
Не защитавам никого и никого не нападам. В характера ми е да съм обективен и да разсъждавам максимално реалистично. Съвършената машина/техника все още не е измислена и докато сме живи това не вярвам да стане. Продуктите на фирмата имат своите слаби черти. Който ги изкарва съвършени значи има полза от това. Трябва да вземем под внимание съотношението качество:цена. Според мен то е на съвсем прилично ниво и за горелки, и за котли, и за камини. Заслужават си. Не знаем какви трески за дялане имат другите производители, а те имат със сигурност. И понеже тука сме отбор бъзльовци, сме си накупили горейкота, щото не ни стиска да рискуваме с нещо друго. Хвалят ги 10-20 човека и всеки си казва "опаа, значи става за мен" ... Приемете действителността - продуктите не са най-добрите (не знам кои са), имат силни и слаби черти, но за мен са комплексен победител като съвкупност от характеристики - ефективност, безпроблемност, обслужване, сервиз и части и не на последно място по важност - цената. Така че какъвто и да е проблемът, дори да няма изобщо водна риза в камината, това не е неразрешим проблем, нито скъп за отстраняване.
martolk - специалист
При тази камина заварката е в горния край (към горелката, не към мотора). Съгласен съм за съотношението цена-качество. По камината доста е мислено и са вложени първокласни елементи. Всичко е направено да се поддържа лесно. В този ценови клас може би Виттория-В е единствения сериозен конкурент. Дори не съм сигурен дали Виттория не е по-добра в доста от аспектите (изключвам единствено контролера). Така или иначе не посмях да взема нея заради по-слабата популярност. Възможно е да съм сбъркал, но засега съм доволен от продукта на Грейко.
Конденз от външната страна на котел или камина с водна риза при запалване и в следващия момент е невъзможно да се получи, поради чисто физически причини... Конденз се получава от вътрешната страна на водната риза (там където е пламъка) и количеството му зависи от конструкцията на уреда. Що се касае до протичането му извън котела/камината то е признак на нехерметичност...? т.е на качество на изпълнение на уреда така че,...да ме прощават "старите кучета" ,не всички пелетни уреди "протичат" при запалване. Свидетел съм на течове от вътрешни връзки на чисто нова италианска камина за вграждане от известна марка и се наложи сервизните техници бая да си "поиграят" докато ги отстранят така че, всичко е възможно.
filmatoplo - майстор
Добре де написа 2 реда и се скри ,ние чакаме да разберем има ли проблем с камината .
idealist - специалист
andy_forresite написа:
.... Съвършената машина/техника все още не е измислена и докато сме живи това не вярвам да стане....
Понеже не познаваш хора, които искат да надживеят Конър Маклауд.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много обидчиви читатели имало тук. Ето го цитата:
Ndp007 написа:
Ами на печелившите честито моето Бижу се обижути още на първото пускане.Водната риза си протече като леика.Сега тръгвам по мъките с гаранциите сваляне качване и така на татък.ама какво да се прави Българска му работа.
Пише "на първото пускане", аз го разбирам на първо палене, а не на първо пълнене на системата с вода. Никъде не пише, че е отвън. Камините се изпитват под налягане преди да се опаковат за експедиция. Вярно, че ако течът е малък, може и да не се забележи при тестовете. Но няма как изпитана камина/котел да тече като лейка, освен ако не е конденз от паленето. Залагам каса бира, като очаквам опонентите да направят същото. :cool: . Колкото до "Българската му работа" - явно някой е решил сам да си доставя камината за "по-тънко", а може и да е решил сам да си я пуска и сега се притеснява за гаранцията. Ако човек си е платил за доставката и пуска, няма от какво да се притеснява за гаранцията - дори и да трябва да не може да се отстрани дефекта, ще му я свалят и заменят с нова. Пък иначе знам, че има и такива клиенти - може всичко да му харесва, но той е длъжен да мърмори. :wink:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: