Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mavryt4o - майстор
Прилагам снимки на модела радиатори.Проблема са гумените пръстенчета от тях идват течовета.Някой ако знае от къде мога да се сдобия с такива и как точно става цялата операция?Аз си мисля че се свалят планките и всичко се раскачва.Махат се оплътненията слагат се нови ако трябва се мажат с нещо ,стягам имам големи стяги и монтирам планките.

Прикачен файл

20170905_104813.jpg

Прикачен файл

20170905_104624.jpg
mavryt4o - майстор
Разглобих един оказаха се доста кадърно направени и идеята ми е ако разглобя всичко без проблем/90бр глидери /и не намеря такива да мажа всичко с течен тефлон и да стискам палци.

Прикачен файл

2017-09-05 12.23.30.jpg
2017-09-05 12.23.30.jpg (103.39 KиБ) Видяна 1239 пъти

Прикачен файл

20170905_120223.jpg
ESPACE - майстор
С течен тефлон едва ли, но с полиуретанов уплътнител ще стане. Иповече няма да има разглобяване, но не вярвам и да протече някога.
markoscbr - специалист
здрасти колега, и аз съм с такива радиатори ако намериш ннещо за тези модели кажи че ако стане нещо и с моите да ги ремонтирам , благодаря ти #-o
mavryt4o - майстор
markoscbr написа:
здрасти колега, и аз съм с такива радиатори ако намериш ннещо за тези модели кажи че ако стане нещо и с моите да ги ремонтирам , благодаря ти #-o
До колкото разбирам просто ги дръж пълни и няма да имаш проблеми. Един приател ги оставил сухи и се разсъхнали и неговите но ги напълнил държал ги и с топла вода и се закиснали таа за сега съм на този вариант.Разглобих един малък уплътненията омазах с течен тефлон и стана.Иначе доста пипкава е работата просто са голяма бройка чаркалъци.Иначе ти доволен ли си?
markoscbr - специалист
колега тази зима ще утоплявам цялата къща и не змам как ще се държат ,само единия съм ползвал те не са малко глидерите 24на брой но с една печка с водна риза работеше добре,тази пролят си купих котел Грейко РВ30 с горелка Грейко и ще видя как ще се представят останалите радятори, системата е пълна за сега няма теч дано няма :yawinkle:

Тема "помощ за ремонт на течове в стар модел алуминиеви радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: