• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 165
Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
темата отива най-горе като "важна" с потенциал да стане доста полезна. Споменавам го, за да няма чудене къде е темата от участниците :)
mavryt4o - майстор
cholev написа:
Правих навес над една пейка 2х1м и покрих с битумни керемиди Прима.
На ръководството за монтажа пише: при монтаж върку дъски дъските се монтират с годишните кръгове надолу насочени. Погледнах как съм ги монтирал. Оказа се всички наобратно при това без да гледам посоката. :-D
Та въпроса ми е тази ориентация с кръговете нагоре от какви съображения се прави.
Много интересен въпрос.По принцип ако тръгне да се измята дъска с орентирани кръгове на долу краищата и ще се навдигнат което мисля е по-лошо .Нека да кажат и други .
mavryt4o - майстор
Virtex написа:
темата отива най-горе като "важна" с потенциал да стане доста полезна. Споменавам го, за да няма чудене къде е темата от участниците :)
То хубаво но така не се оцветява в жълто ако има нов пост.
Ивелин1 - специалист
Здравейте колеги.
Искам да попитам къде мога да купя или да поръчам фрезери за вратички. Горе долу като тези на снимката.Трябва ми целия комплект !
Опашката трябва да е 8 или 6 mm. Но по-добре да е 8 mm !!!
За сега намирам само някакви от ibay, но са по-големи, мисля 12,7 mm и не стават за моята оберфреза Raider.
Ще съм благодарен на всички, които ми помогнат!!!

Прикачен файл

100966280_2_585x461_komplekt-frezeri-za-tableni-vrati-s-opashka-1-2-incha-snimki.jpg
100966280_2_585x461_komplekt-frezeri-za-tableni-vrati-s-opashka-1-2-incha-snimki.jpg (17.45 KиБ) Видяна 1389 пъти
Николай Николов - специалист
Тези фрезери нарочно са с цанга 1/2". Изискват мощна фреза и не стават за такива с 8мм захват, камо ли с 6.
EDI - майстор
В България само в ТЕКА комплекта на СМТ с опашка 8.Мисля, че и ТАШЕВ го продаваше онлайн, но не съм сигурен.С опашка 8 мм профила е нисък и става само за малки врати на шкафове.Цената обаче е около 260 лева.По- добре комплект 12 или 12,7 и нова оберка на този размер фрезер.
Последна промяна от EDI на ср сеп 06, 2017 9:56 pm, променено общо 1 път.
Ивелин1 - специалист
Сега видях, че в ibay има пак такива 1-4.Те ще станат ли? :?
Ивелин1 - специалист
Ето тези :?:

Прикачен файл

Screenshot_20170906-220705.png
EDI - майстор
Те стават, ама първо цангата нямаш и второ профила е нисък и релефите не личат добре.Имах 8 мм, та знам.Нищо не ти пречи да си купиш, може релефа да ти хареса.Какви размери вратички ще правиш.
Ивелин1 - специалист
Те за каква щанга са? :?

Аз ще правя малки вратички за шкафчета (най-много 1000/400mm)
Оберфрезата е нова и не ми се иска да я сменям. Затова се надявам да намеря някакво решение за да мога да си правя сам вратички.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: