• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
filmatoplo написа:
:-D Знам какво е термозащита ,още преди въобще да се появят пелетите ,горелките ,камините . :) Въобще да не я видиш при Грейко ,то при Фероли ,Бурнит и GP ще ти изкара очите . :wink:

Добре, че е тя иначе не ми се мисли с такъв гаф. Дори да го няма това производствено нехайство, винаги е добре да има още една защита. До колкото знам в по-ранния прототип е липсвала термозащитата. Добре са я добавили. Аз за всеки случай сложих още един независим термометър с изнесена сонда на изхода на водната риза.
Мартолк, Филма започна да се шегува, аз се опитах да обясня къде е гафа, само ти ли не разбра- не е в камината, нито в проектирането и.
Препинателния ми удивителен си е точно на място. Поставя се в два случая. Избора е твой.
martolk - специалист
Съжалявам, но не ви разбирам много вътрешния хумор. Ако "гафът" е системен, никак не изглежда забавно, а по-скоро опасно. Не трябва да се подминава с лека ръка, ако зачестят случаите. Чакам колегата да сподели дали там е причината или другаде.
Хуморът си е лично и типично негов.
filmatoplo написа:
За да изключи този датчик значи е отчел температура ,тоест си е на местото ,ако не е............ Съвсем без умисъл си мисля че още нещо ще се случи с камината ,я стъклото ще се очерни,я пелетите ще свършат.
Филме, дано и инсталацията не е правена собственоръчно.
До тук, всички грешки за които спомена тъжителят, не са в пелетното съоръжение, а вероятно в това, че не е завършил топлотехника, за да си обясни неща, дето са обясними ей тъй, като от обща култура. И Анди, по назад, намекна от какво се е получило, аз тоже.......
Никого не искам да обиждам, ама е толкова просто, та не разбирам кво още го ломотим това.
LazarGanev - "Велик майстор"
martolk написа:
Добре, че е тя иначе не ми се мисли с такъв гаф. Дори да го няма това производствено нехайство, винаги е добре да има още една защита. До колкото знам в по-ранния прототип е липсвала термозащитата. Добре са я добавили. Аз за всеки случай сложих още един независим термометър с изнесена сонда на изхода на водната риза.
Защитите никога не са излишни. При Грейко те са повече от други марки и понякога наличието им създава дребни проблеми (в съседната тема се обсъжда дали RB ще работи без оптодвойката, защото повечето горелки я нямат), но по-добре проблемите да се създават от наличието на защити, отколкото от липсата им. Например при Грейко има още една защита - противовзривна клапа, каквато не съм виждал на други марки, поне в този ценови клас, но пък съм чувал за доста случаи на счупени стъкла заради детонационно палене, особено от една друга "родна" марка.
filmatoplo - майстор
:-D Аз му викам (задпелетното устройство)като ( задкормилното устройство). :wink:Имам такива клиенти които започват експерименти с което ще разваляг горелка или котел ,те крият но всичко се вижда ,предупреждавам ги веднъж дваж ,няма как 2 години да се гаврят с техниката а аз да им стоя диванчепраз и да им я поддържам гаранционно ,за сега го правя но са предупредени .
Сработването на ръчно възстановяема термо защита (90-95*С) е крайна мярка за безопасност и е индикация че преди нея нещо не е сработило т.е. има проблем. Обикновено токова защита прекъсва захранващото напрежение на уреда,а в случая би следвало да дава някаква индиказия, описана в инстр.за експлоатация. Не би следвало уреда да се пуска преди да е устанавена причината да сработи крайната защита,осоено когато той е в гаранция.
Що се касае за "задкормилното устройство",след катао производителя е дал възможност клиента (бил той грамотен или неграмотен по отношение на уреда) да си прави "експерименти" , проби или настройки и същевременно е дал гаранция (по закон минимум 2 години) то той се е съгласил /допуснал това и няма основание сервизиращите да мрънкат, защото и те са приели условията на производителя.
andy_forresite - майстор
Уфф, при вложената мисъл, материали и изработка на управленията на пелетните съоръжения, трябва човек да подходи много нескопосано за да си докара проблем. Аз когато не разбирам - питам. В никакъв случай не пипам!
Ето моят котел (не камина Бижу) не го ползвам на пълна мощност. Нищо не ползвам на макс. Нито знам колко вдига колата, нито мотора и не ме интересува. Направил съм по-ниски мощности, помислил съм за топлинния стрес на метала и съм си направил разгарянето и темп. на включване на помпата по мое усмотрение, което за котела е по-добре, но не и за времето за затопляне на къщата и в някаква степен за разхода на гориво. 10-12 години трябва да ми изкара без да ръждяса целия и да се пробие вследствие на това. Тия пари не ги събирам по нивите.
bezkompromisen написа:
Сработването на ръчно възстановяема термо защита (90-95*С) е крайна мярка за безопасност и е индикация че преди нея нещо не е сработило т.е. има проблем.
Тц, няма проблем. Всъщност има и той е, че си е запалил печката през лятото, Като преди това е взел мерки да не му се претопли къщето-притворил главите на радиаторите.
А кажи сега, Безкомпромисния, къде ши иди сичкуту топло дето последно са й изсипалу у кошншцата, малку след кату тимпературата й била 63? Бойлера и той са стоплил докат новопелетника цъкли поглед в греещото семейно Бижу. Ми ши пригрей уа,кък ни разбра, Ти и уния другити двама?!
Трябва да ти призная.......ма много красиво пишеш и как хубаво обясняваш.....То и името те едно такова, мъжествено....

.....Андиииииии, давай гас, Брат! Живота е прекрасен и кратък. Насякъде съм на макс, включително и морала.
Мотор нямаш право да караш като баба, а доколкото разбирам-не е чопър, нямаш бицепс поне 40 и не караш на лунна светлина с 30.
martolk - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
bezkompromisen написа:
Сработването на ръчно възстановяема термо защита (90-95*С) е крайна мярка за безопасност и е индикация че преди нея нещо не е сработило т.е. има проблем.
Тц, няма проблем. Всъщност има и той е, че си е запалил печката през лятото, Като преди това е взел мерки да не му се претопли къщето-притворил главите на радиаторите.
А кажи сега, Безкомпромисния, къде ши иди сичкуту топло дето последно са й изсипалу у кошншцата, малку след кату тимпературата й била 63? Бойлера и той са стоплил докат новопелетника цъкли поглед в греещото семейно Бижу. Ми ши пригрей уа,кък ни разбра, Ти и уния другити двама?!
Трябва да ти призная.......ма много красиво пишеш и как хубаво обясняваш.....То и името те едно такова, мъжествено....

.....Андиииииии, давай гас, Брат! Живота е прекрасен и кратък. Насякъде съм на макс, включително и морала.
Мотор нямаш право да караш като баба, а доколкото разбирам-не е чопър, нямаш бицепс поне 40 и не караш на лунна светлина с 30.
Дори да е вярна тезата, че колегата не се е усетил, когато е вдигнала и отчела високите градуси, то най-малко щеше да има вдигната аларма от контролера (по подразбиране е настроен на 80 гр. максимална температура на водната риза). Не видях да се споменава такава. А разликата от 15 градуса (между първичната и вторичната термозащита) никак не е малка и не се вдига за няколко секунди. Като цяло идеята на термозащитата (вторичната) е да сработи при несработвена/повреда на контролера (първичната). Щом контролера не си е свършил работата, проблем има, това е факт. Не може с настройки по подразбиране и пълна изправност да се включва защита от краен стадий.
Не мога да разбера, на боб или на леща гледате какво е станало. Нека човека, ако има желание да внесе яснота, ако ли не, поне не си измисляйте истории, въз основа на неясна фактология.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: