• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Къде го видя този нов модел?Купих камина производство 01.08.2017 няма никъде чугун и нещата които описваш.
П.П. модела ми е 13+
martolk - специалист
geniya написа:
Къде го видя този нов модел?Купих камина производство 01.08.2017 няма никъде чугун и нещата които описваш.
П.П. модела ми е 13+
В Практикер, вчера. Гледах 25 kw. Не обърнах внимание на малката, въпреки че я имаше налична. Гордо бяха подредени до нелепо изглеждащите пелетни камини на Дипломат.
niknolti81 - помощник
имам два радиатора 1.8м/60см. всеки по 3996W и един 1м./60см.2220W смятам да свържа и 80л. бойлер 2700W
от сънсистем ми казаха че BURNIT PM COMFORT 13 PLUS ще е достатъчна, но по мойте изчисления мощността на радиаторите и бойлера надхвърлят тиловатите на водната риза и се съмнявам дали ще ми върши работа.
startx - специалист
niknolti81 написа:
имам два радиатора 1.8м/60см. всеки по 3996W и един 1м./60см.2220W смятам да свържа и 80л. бойлер 2700W
от сънсистем ми казаха че BURNIT PM COMFORT 13 PLUS ще е достатъчна, но по мойте изчисления мощността на радиаторите и бойлера надхвърлят тиловатите на водната риза и се съмнявам дали ще ми върши работа.
Ще ти върши работа следващия модел е много голям. Тогава няма да е оразмерено за потреблението ти .... спокойно. 13 квт е доволно.
startx - специалист
martolk написа:
Пуснали са в магазинната мрежа тазгодишния модел. Явно са осъзнали що за боклук са сътворили и са направили промени. Не съм я заглеждал много (защото си купих Грейко Бижу), но на първо четене - нова горелка от чугун (приляга чудесно), нов пепелник (също добре изработен), промени по вратата (само тест ще каже дали са успешни) и нов контролер. Ако някой ще купува сега, в никакъв случай не купувайте предходния модел. И все пак, след опита, който имах с Бърнит - никога повече!

Ще чакаме времето на новия отоплителен сезон и коментар от тъй нареченото "БИЖУ" :)
Raij - специалист
martolk написа:
Пуснали са в магазинната мрежа тазгодишния модел. Явно са осъзнали що за боклук са сътворили и са направили промени. Не съм я заглеждал много (защото си купих Грейко Бижу), но на първо четене - нова горелка от чугун (приляга чудесно), нов пепелник (също добре изработен), промени по вратата (само тест ще каже дали са успешни) и нов контролер. Ако някой ще купува сега, в никакъв случай не купувайте предходния модел. И все пак, след опита, който имах с Бърнит - никога повече!
Какво очакваш от новата камина Грейко Бижу, спрямо старата Бърнит
martolk - специалист
Raij написа:
martolk написа:
Какво очакваш от новата камина Грейко Бижу, спрямо старата Бърнит
Качество на вложените материали, изработка и вложена мисъл при проектирането. Контролера също е на светлинни години. Това разбира се предстои да се доказва...
grants - специалист
Аз ще изчакам малко feedback от Натурелския контролер и тогава може да ъпгрейдна :lol: То доста го хвалят новото Бижу, но в темата за камината започнаха да се появяват и коментари свързани с проблеми, така че е още доста рано за заключения.
Иначе видях новия Burnit :lol: контролера си е същия (поне управлението де) , кошничката е малко променена и няма толкова хлабини като миналогодишната, но според мен тази от 1я им модел(2015г) е най-удачна. Цената беше 2900лв за 13+ :lol: ама това в Практис, иначе от склад е под 2 бона и така човек вече може да се замисли. Замислил съм и още някой подобрения за този сезон ама още не ме е хванала музата да действам :)

Поздрави !
Raij - специалист
grants написа:
Аз ще изчакам малко feedback от Натурелския контролер и тогава може да ъпгрейдна :lol: То доста го хвалят новото Бижу, но в темата за камината започнаха да се появяват и коментари свързани с проблеми, така че е още доста рано за заключения.
Иначе видях новия Burnit :lol: контролера си е същия (поне управлението де) , кошничката е малко променена и няма толкова хлабини като миналогодишната, но според мен тази от 1я им модел(2015г) е най-удачна. Цената беше 2900лв за 13+ :lol: ама това в Практис, иначе от склад е под 2 бона и така човек вече може да се замисли. Замислил съм и още някой подобрения за този сезон ама още не ме е хванала музата да действам :)

Поздрави !
Еденицата е с едно завъртане на въздуха по малко, ако не се лижа.
grants - специалист
Единицата или модела от 2015 с която съм и аз върти въздуха повече от 1 път, то и затова сервизионите отвори са на 2 нива.
Димните газове от горивната камера бият нагоре после слизат надолу, после пак се качват нагоре и вече като слезнат се обединяват 2те страни и излизат през вентилатора към комина. Не съм обръщал внимание на модела от 2016, но по спомен нещата бяха идентични.

Поздрави !
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: