• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте мисля да си купувам камина с водна риза,но нямам място на етажа.Въпроса ми е мога ли да я сложа на тавана и от там да пусна тръби надоло за етажа????
Алекси написа:
Здравейте мисля да си купувам камина с водна риза,но нямам място на етажа.Въпроса ми е мога ли да я сложа на тавана и от там да пусна тръби надоло за етажа????
Може. Правиш затворена система, предпазен клапан по налягане и с отвеждане на безопасно място, UPS и половината радиатори без термоглави. Между разширителния съд и камината не трябва да има кран. Това са задължителните теща за които се сещам.
Манометър и термометър също.
шоп - майстор
Може, но ще имаш топлозагуби от камината. Помисли за котел. Те са изолирани, а може да сложиш и допълнителна изолация. То и на камината може при желание :)
А с отворена система бе става ли??,
jabata - специалист
Алекси написа:
А с отворена система бе става ли??,
Може и отворена система, но задължително ти трябва помпа, но това се подразбира. А защо искаш да е отворена, ако смея да попитам. Иначе ако ще е на тавана, по-добре котел, те са по-добре топлоизолирани. И оттам загубите са по-малки.
Отворена, защото съм бил свидетел как гърми разширител на ьатворена система
Имам още един въпрос..
Раширителния съд на по високо ниво ли се монтира от печката...???
volf - специалист
Ако е отворена система да ,при затворена система може да го поставиш където ти е най-удобно.
Благодаря като я поставя ще кача снимки...
На тоз таван живей ли някой, изолиран ли е, проветрив ли е или ши практикувати шерпокатерачиство та да не студувате?
  • 1
  • 2

Тема "Камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: