• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rmen72 - напреднал
Raij написа:
grants написа:
Аз ще изчакам малко feedback от Натурелския контролер и тогава може да ъпгрейдна :lol: То доста го хвалят новото Бижу, но в темата за камината започнаха да се появяват и коментари свързани с проблеми, така че е още доста рано за заключения.
Иначе видях новия Burnit :lol: контролера си е същия (поне управлението де) , кошничката е малко променена и няма толкова хлабини като миналогодишната, но според мен тази от 1я им модел(2015г) е най-удачна. Цената беше 2900лв за 13+ :lol: ама това в Практис, иначе от склад е под 2 бона и така човек вече може да се замисли. Замислил съм и още някой подобрения за този сезон ама още не ме е хванала музата да действам :)

Поздрави !
Еденицата е с едно завъртане на въздуха по малко, ако не се лижа.
Ами ако се лижеш!!!!!!!
Raij - специалист
Говоря за модела със серзизен отвор под горелката.
Здравейте на скоро и аз си направих отоплителна система бурнит 13 кв бихте ли ми казали фабрични настройки как да и задам че аз бърниках и чакам майстора да дойде за гаранцията да не кажат нещо че съм барал настройките
filmatoplo - майстор
Горе долу камина бива за парите си ,но управлението куца и е трудно за разбиране и боравене ,по евтино ще излезе направо смяна на управлението най малко с такова на Натурела .А инсталатора дали ще забележи настройки ,ами той ще натисне само бутона старт . :)
Някой от по-запознатите може ли да каже какви биха били ползите от смяна на контролета с натурела, освен очевидните (дисплея, по-лесната настройка и wi-fi)
filmatoplo - майстор
Aко контролера беше Натурела темата нямаше да я има .
grants - специалист
Контролера има един единствен недостатък и това е, че по време на модулация самопочистването не се включва. Но за сметка на това опциите, с които могат да се настройват различните степени до някъде го заличават. Общо взето контролера има голям набор от настройки стига да знаеш всяка от тях как работи.
Натурелския на 1ъв поглед е супер и има доста глезотийки - цветен дисплей, анимации, разход в кг, моментна мощност, wifi управление и мониторинг и др. Доколкото съм чел настройките му са до някъде по-разбираеми и опростени. Цената на контролер с wifi модул е 300лв, което е абсолютно ненужна инвестиция освен ако не искаш да се поглезиш с гореизброените екстри.
Недостатъка на камината не е в контролера ами в идиотския персонал, който я подържа и аболютната некадърност на инсталаторите, втория е свързан с по-затруднения досег до ревизионите отвори и почистването им. В тазгодишното изпълнение мисля са оправили дефекта с горивната камера.
Те така :)
filmatoplo - майстор
И информация никаква не дават ,звънял съм да питам за настройки ,, отговора е - господине такава информация не можем да ви дадем .Моя отговор беше че няма да ви монтирам продуктите . :lol: Тогава това съвпадна с първите модели на които капаците бяха залепени със силикон ,отвратих се още в началото .Сега който си я има може да я подобри , затова споменах управлението на Натурела ,монтирал съм го на много други горелки които преди това съсипваха живота на собственика.
grants - специалист
Един натурелски контролер единствено ще улесни инсталатора и ще поизпразни джоба на клиента. Както споменах контролера, който се монтира в тези камини има голям диапазон от настройки и има нужда само да се вникни в тях. Ако пък проявиш малко фантазия нещата с камината стават още по-добре.
Тук масово проблемите на хората са свързани с грешно въведени настройки и затова сме тук да си помагаме. Мен ми отнема около ден два да настроя камината да работи оптимално според вида на пелетите, после цяла зима нищо не барам само чистя.
filmatoplo - майстор
Това е така ,за това е форума . :)
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: