Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нещо не вдявам! Нима заради тия 2см смяташ да лепиш плочките "по терена"??? По кривините?
Или за нещо друго си мислиш? Идеята е не да напластяваш, а да изравниш! Сиреч, да слагаш материал само където е нужно, другото на нула!
Наистина не те разбирам.
На майстора знаеш ли му името?
madrigal - напреднал
ОК, ще се постарая да кача други снимки, където да се вижда по-добре кривината на стената, дупките и т.н. А иначе, на майстора му знам името - лепил ми е и преди плочки, затова пак го търся, но явно е много зает в момента и все не може да дойде да види за какво става въпрос.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Това с майстора е добре :) . От снимки няма нужда. Мяташ малко материал и изравняваш до нула. Ако не разбираш какво е "до нула" просто го кажи, ще ти бъде обяснено!
madrigal - напреднал
Има развитие по въпроса със стената!
Тъй като се оказа, че правият ъгъл между тази стена и съседната отдясно бяга, се наложи да се удебели част от стената с хоросан, а останалата минах с лепило за плочки и мрежа в някои части, където беше по-криво и дебело.
В крайна сметка, ето какво се получи

Прикачен файл

dsc04871-1.jpg
Стената в по-общ план
dsc04871-1.jpg (239.38 KиБ) Видяна 4570 пъти

Прикачен файл

dsc04870-1.jpg
Общ план на горната част
dsc04870-1.jpg (194.32 KиБ) Видяна 4570 пъти

Прикачен файл

dsc04869-1.jpg
Измазване с хоросан, вижда се и съседната стена
dsc04869-1.jpg (223.14 KиБ) Видяна 4570 пъти

Прикачен файл

dsc04868-1.jpg
Изправяне с теракол на по-тънките участъци
dsc04868-1.jpg (235.86 KиБ) Видяна 4570 пъти
pavkatay - майстор
дотук като гледах не разбрах защо ти е майстор(дори да му знаеш името)
madrigal - напреднал
За да мога да прехвърля отговорността върху него, ако нещо в крайния резултат не хареса на жената :-D :-D :-D .
В момента всичко е готово за лепене на плочки, само дето майсторът го няма. Аз имам голям мерак да си налепя плочките, но както вече писах по-горе, ме спират нЕкои съображения :razz: .
Като гледам, обаче, как върви епопеята с майстора, май накрая майсторът ще съм аз (така де, като съм я почнал от началото, да си я карам докрая).
tassel - специалист
Здравейте,
и аз съм на етап "ремонт на баня". Свалих старите плочки и съвсем нормално се получих леки неравности. Като цяло стените са добре нивелирани и идеята ми е да ги шпакловам за да ги загладя преди да залепя плочките. Въпросът ми е, с какво да го направя - лепило за плочки, циментова шпакловка? Има и един сух хоросан в торби, който само се разбърква с вода. Той ще стане ли за тази цел? Ще е нужно ли да слагам мрежа?

Прикачен файл

баня1.jpg
баня1.jpg (164.86 KиБ) Видяна 3350 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами това не са леки неравности. Идеално е за тънка хоросанена мазилка.
tassel - специалист
Колко най-тънка може да е тази мазилка? Защото банята ми е много тясна, само 1 метър, и не искам да трупам много върху старата.

Тема "Проблем с крива стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: