Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bube760205 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Аз лично бих го направил с нещо такова Изображение
:-D
Мислих за такова дистанционно,но нещо не ме кефи. Искам да е нещо позиционирано!
Hoвoceлckи - майстор
Аз се пошегувах с него. Ако си наясно със свързването на девиаторния ключ, какво те спира да го направиш? Даже просто два ключа свързани серийно биха ти вършили работа. На практика от единия включваш, ползваш вода и спираш, нали? Втора кнопка също е елементарно - в линка на моймойима достатъчно картинки. Нещо конкретно ли не разбираш?
bube760205 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Аз се пошегувах с него. Ако си наясно със свързването на девиаторния ключ, какво те спира да го направиш? Втора кнопка също е елементарно - в линка на моймойима достатъчно картинки. Нещо конкретно ли не разбираш?
Да ..запознат съм добре с схемата на девиатора! И като,че ли ми допада най-много! А това за 2-кнопка имаш предвид бутониерка с пуск/стоп към пускателя ... ? Или нещо не разбрах?
Bobi Arnaudov - специалист
С девиатор, бутони пуск и стоп, пак си трябва контактор. Колега ако не можеш да се оправиш със свързването пиши - аз влизам по това време, както и рано сутринта ще я оправим тази помпа ;)
Antonii - майстор
Може да използвате импулсно реле. С него може да се пуска и спира от колкото си искате места.
krasi92 - майстор
При наличие на пускател при самата помпа решението е само допълнителна кнопка с пуск и стоп бутон и един 5 жилен кабел с необходимата дължина-по скъпо от девиаторите но доказано работещо.
Hoвoceлckи - майстор
И защо му е 5 жилен кабел? С 3 не става ли?
Питащият не уточни: трябва му втори ключ при втори кран? Когато от него иска да ползва вода просто да може от място да включи помпата. След ползване ще я спре от същото място? Не е нужно да може да се спира и от основното. От него ще се пуска и спира, когато ползва там? Ако е така може да стане с двужилен кабел и два обикновени ключа свързани серийно (захранващи бобината).
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
...Питащият не уточни: трябва му втори ключ при втори кран? ... Не е нужно да може да се спира и от основното....
Питащия е уточнил доста ясно. Просто няма кой да прочете....
bube760205 написа:
....И желанието ми е да има възможността да се включва и изключва от 2 места!... и да има възможност да се пуска и спира и от 2 места независимо от кое място е включена или изключена...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Нека го оставим да потвърди или отрече, а? Може и така да е, но може и да не се е замислил особено, при формулирането на питането си.

Тема "Водна помпа -Пускане и спиране от 2 места..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: