Спрямо трансформатора са много по-добре. Ако с тях не можеш значи с трафа ще си съвсем гола вОда. 

АБВ потребител написа:Нямаше да се захвана но ме дразни как заварява. С рутиловите е горе долу добре но с други не става.Колко ампера е китаеца? Какво пише на него? На какъв ток заваряваш? А измервал ли си в действителност колко е реалния ток при заваряване? А измервал ли си колко пада захранващото напрежение от мрежата при заваряване? С каква дебелина на електродите заваряваш? С рутилови електроди е по-лесно да се заварява. С така наречените базични е по-трудно, палят по-трудно и залепят. По лесно палят не с почукване, а с "драскане". Предполагам, че си начинаещ заварчик?
plamen6703 написа:Не очаквай чудеса....Не бъркай софиянеца със селянина продал кравите на дядо си и "заселил" се в София по непонятни нему причини......Софиянци се опитват от гарсониери да правят тристайни апартаменти, но от архитекта никой не може да се справи по-добре
![]()
Същото е и с тия инвертори, струват колкото струват и "подобренията" са свързани само с олекване на джоба![]()
АБВ потребител написа:Не живея в София ако визираш мен. Не съм продал на дядо ми кравите.Далеч съм от столицата. Не опитвам да хващам с трици маймуни както повечето хора. Просто искам да подобря качествата на една машина независимо от средствата за това, и ЩЕ ГО НАПРАВЯ. А какво си мислят хора като теб не ме интересува. Ако не можеш да помогнеш не пречи!
plamen6703 написа:Понякога е по-лесно и изгодно да се направи нова машина, а не да се подобрява нещо, което изначално е сбъркано.Да не отварям нова тема ще ползвам темата на колегата. Имам един Есаб Arc 180, изкривил съм го от работа. Само един път по време на гаранция е бил в сервиз, но сега като му мина гаранцията почна да ми прави едни ядове с копчето за регулиране на тока. Както и да го въртя все е на най-слабият ток, като понякога зацепва и регулира. В копчето ли е проблема или нещо друго ми създава проблем?
За това ти дадох пример с гарсониера преправена на тристаенв крайна сметка каквото и да правиш си остава гарсониера, но си залепил едни пари по стените...
Промените, които искаш да правиш налагат да имаш и да можеш да ползваш осцилоскоп. Някои елементи ще ти се наложи да ги купуваш по няколко пъти... Ще трябва да се пребориш с прегряването при тези "китайци"... ползването на шина за навивките също е проблем... на кондензаторите трябва да обърнеш внимание...
Хубаво е, че си се хванал с нещо, което ти харесва да го правиш... ще се справиш щом имаш желание
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: