• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lebendi - специалист
kaptagona написа:
Дали не трябва да вдигна темп.на въздух на 40 градуса.
Ако я вдигнеш на 40° ще работи по t° на водата.
kaptagona - специалист
датчика за темп. на въздуха е в стаята където е печката.не знам как е по правилно.защото тя вдига 25 градуса в стаята и почва да работи на по ниска темп. на водата . а в по далечната стая е по хладно. а като е на 40градуса на въздуха държи 58- 60 градуса на водата но не иска пък да изгасне. и така няма ли да гори много пелети. :? а отделно аз не съм и правил никакви настройки работи си със заводските.мисля че само в меню 4 е ON но там пък пише че е препоръчително да си остане със заводски.като там майче беше OF.
bmahob - майстор
Колега ти можеш да настроиш кое да гони първо Т на водата или Т на въздуха/от датчика/, но трябва да влезеш в сервизното меню
kaptagona - специалист
bmahob написа:
Колега ти можеш да настроиш кое да гони първо Т на водата или Т на въздуха/от датчика/, но трябва да влезеш в сервизното меню
мога ако съм специалист като теб.днес цял ден работи като вдигна 25 градуса и държи водата на 45- 50 градуса.
kaptagona - специалист
кое е по добре да гони темп. на въздуха или на водата.
bmahob - майстор
къде си сложил датчика? снимай ми го....
kaptagona - специалист
еми той си е този от печката. и си седи отзад.вчера вдигнах темп. на въздуха 40градуса а на водата 60.работи 8часа и държи водата на59-60 градуса като сваля на 1ва степен. и така не съм пипал никакви настройки защото и не разбирам.но ако не я изгася ръчно няма да изгасне и няма да и смогна на пелети.а отоплявам 70квадрата етаж и тя е във етажа. с предишната на дърва горях по 10кубика борови във най студените зими 15кубика. :weedman:
van78 - напреднал
Моля ако е възможно някой да качи настройките на български език.
bmahob - майстор
Качени са, погледни по стари постове....Колега как то е разхода сега?
kaptagona - специалист
bmahob написа:
Качени са, погледни по стари постове....Колега как то е разхода сега?
за моя разход ли става въпрос. работи по 8 часа но не съм я засякъл точно.може би по около половин чувал.но ще си трябват настройки.днес ходих при едни такива майстори но не искат да дойдат защото не е купена от тях.а аз естествено ще си платя.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: