Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Калине, ами самото палене през септември си е преразход бе :-D . Не се сещам за по-икономичен режим, при положение че нямаш буфер
kalin72 - майстор
Разбирам, че много рано паля, ама си е студено на близо 800 метра надморска висота :)))
Значи да не пипам нищо, щом работи :mrgreen:
Съвсем нормално се държи. Аз преди няколко дни изгорях на плажа и сега ми се лющи гърба - още не мисля за горелки. Пък и котела съм го разкачил да лепя гранитогрес в котелното :wink:
gogosto - специалист
Всичко е индивидуално. При мен къщата е опасана с асми и сянката е постоянна. През деня сме на всякъде с запалени лампи. Сега като падна 10 градуса през деня, ако не запаля за 3 часа ще ме изгонят от вкъщи за постоянно. просто докато не падне сланата и не ми попари шумата на асмите в къщи е хладно и трябва да подбутваме по 3-4 часа.
Проблема с задръстването с прах е решен, ако някой има подобни проблеми отговора е наклона на шнека. Когато го сложих на 45 градуса и вкарах полипропиленова търба в пружината (за всеки случай) прахта е в горелката заедно с пелетите. Не слагайте наклона на шнека 60 градуса няма как да се транспортира прах при този наклон с тази пружинка.
Моят наклон е над 60* и прахоляка си се транспортира до горивната камера - явно зависи и от формата, размера и гладкостта на пелетите. Верно всичко е много индивидуално.
Su-37 - специалист
При suspend ми дава грешка fan error. Това се случи 2-3 пъти. В момента на превишаване на зададената температура на водата с един градус дава грешката. Опитах с промяна на процентите вентилатор, но без успех. Престава да подава пелети, работи само вътрешния шнек докато изгори каквото има в горелката и не може да се изключи със standbay. След като огъня изгасна, не можеше да се включи с поставяне на auto. Подкарах я с кратко изключване от контакта и после я загасих. Има ли някакъв лек или съспенда е неизползваем? Версията е 1.8/1.4 ако има значение.
vesonp1 - специалист
Да се похваля :)
Вчера си направих настройките по Вашите препоръки
Fload от 90 сек. го направих 100 сек. ( по метода за колко време се пълни 1 литър) от там си сметнах за мощностите необходимите настройки при 45 сек. цикъл с вентилатор 45% и за третатата мощнос вместо 8.5 се получи 7.5 зареждане
Запали се, разгоря си се и всичко си тръгна както си трябва :supz:
отначало малко попуши ама му вдигнах вента на 48% и се оправи
Малко бавно ми загря радиаторите при настроена температура 65 и помпа 58(ама имам бойлер с мантел 200литра...та сигурно за това)......свалих помпата на 50 и си поддържаше 60 градуса на водата и си ми сменяше трета и втора мощност.....качих температурите в стаите до 24 гр. ама вчера беше сравнително топло навън....това всичкото за 4 часа горене и на око ми изгори към половин чувал сигурно...за по прецизно по натам :)
Днес съм го настроил да ми се включи в 14.00 през таймера за да видя как ще тръгне с него и се надявам до 16.00 да са загряти пак като вчера....с две думи съм доволен, но опитите продължават.
Как мога да стопля по-бързо радиаторите :? Защото сега не ги стопля толкова бързо като на дърва......ама преди явно съм правил водата към 80 градуса....нямах никаква регулация......Ако вдигна температурата на 70 ? или да сваля помпата да се включва още на 40
Делтата ми е 0,3,5......по натам ще пробвам и с 0,5,10....Засега съм доволен.....малко е инертно(май така се казва :) ) ама ми е стара системата( дето първо се качва водата до горе....не знам как се казваше :? )
Забравих да кажа, че не падат неизгорели пелети :supz: образува се 1.5-2 сантиметра пепел по ръба и всичко си е точно
Su-37 написа:
При suspend ми дава грешка fan error. Това се случи 2-3 пъти. В момента на превишаване на зададената температура на водата с един градус дава грешката. Опитах с промяна на процентите вентилатор, но без успех. Престава да подава пелети, работи само вътрешния шнек докато изгори каквото има в горелката и не може да се изключи със standbay. След като огъня изгасна, не можеше да се включи с поставяне на auto. Подкарах я с кратко изключване от контакта и после я загасих. Има ли някакъв лек или съспенда е неизползваем? Версията е 1.8/1.4 ако има значение.
Колега пробвай с вентилатор при съспенд 0 или 15%.При мен така работи :)
Su-37 - специалист
С 15% не съм опитвал. Според мен няма да се получи. Стигне ли до съспенд веднага изписва fan error и писука. Като казвам "веднага" значи в рамките на 1 секунда време. Пелетите догарят с хубава осветеност дълго време. Като изгаснат нищо не се случва. Така си седи. Лятото при първото запалване от сервизен техник седя в съспенд и излезе успешно два пъти. Понеже не съм сигурен дали имам отопление снощи я запалих. Всичко е добре, с изключение на този проблем. Пали, разгаря, вдига градуси на водата, топли радиатори обаче постигането на зададената температура прецаква работата.
gnt69 - майстор
Su-37 написа:
С 15% не съм опитвал.
Сега с колко процента вентилатор е на суспенд.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: