• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не е точно така - управлението на Натурела фабрично няма датчик за стайна температура и си модулира само по температура на водата, поради което задължително трябва да има термоглави на всички радиатори без бойлера или някоя лира. Ако се сложи оригиналния стаен термостат, то тогава камината започва да модулира и по стайна температура и не е задължително да има термоглави на всички радиатори - може само на някои, може да няма изобщо (ако системата е оразмерена добре и всички стаи се топлят еднакво. Някои други управления фабрично си имат за стайна температура, но пък той е разположен ниско долу на входящия въздух, което не е най-доброто място за мерене, но пък е по-добре от нищо, защото липсата на датчик за стайната температура може да кара камината излишно да пали и гасне по цял ден без нужда ( в слънчево време). Другият вариант е в такова време да се ползва вградения таймер (който вече е седмичен, а не дневен).
Emoooo - специалист
Значи за бойлера допълнителна помпа отпада. А моя бойлер като е с натурелско у-е с вече изградена соларна инсталация, и с горна серпентина за допълнителен източник на топлина, могат ли да се комбинират двете уп-я, или използваме само това на бижуто.?Предполагам не може. И при смяна на пелети трябва ли да викам специалист за настройка или не е толкова трудно за да се справя сам.
grants - специалист
Ако бойлера ти е с управление NHC-H52 и е с 2 серпентини спокойно можеш да си ползваш неговото си и да оставиш това на камината, защото в случая 2те управления малко се припокриват. Аз съм така солар и камина към бойлера и ги управлявам от контролера на бойлера - NHC-H52, като само имам изведен датчик от камината до бойлера, за да се следи все пак Т на водата от камината.
А всъщност какво ще му управляваш на бойлера, за соларната инсталация ясно, но за водата от парното ?
Emoooo - специалист
В смисъл да не ставам вечен абонат на "НАПРАВИ САМ" с репликата "колеги помагайте". По принцип натурелско то у-е е много лесно и надеждно, но на бойлера, а на камината сигурно е по-сложно.
Emoooo - специалист
Благодаря Grant за бързия отговор. Не, не е това у-е а по-стария вариант. Еми затова питам. Дефекто ще се управлява от камината(без допълнителна помпа) а това на бойлера остава неизползваемо.
Ndp007 - специалист
Добрече съм аз иначе една снимка няма да има.

Прикачен файл

IMG_20170926_214332.jpg

Прикачен файл

IMG_20170926_214244.jpg
Ndp007 - специалист
VelinPetrov написа:
Пуснах камината. Първи впечатления: Отлична работа, пердаши през степените + поддържане без проблем. При работа на макс (16кВ) температурата в комина беше 88-90 градуса което е супер според мен. Имам само въпрос:
Камината е в апартамент, всички радиатори са на термоглави (освен бойлер и лира).
Когато стигне да се угаси камината без стаен термостат не може да запали ? Прав ли съм или аз не намирам нужната настройка ?
Също така някой може ли да каже каква букса е нужна за стайния термостат ? И какво излиза на пиновете й (шест на брой) ? Понеже на камината е изведена готова букса женска и да знам при нужда как да го свържа ?
Колега оправи ли настройката за паленето след гасене? Откри ли проблема?
filmatoplo - майстор
=D> :prayer: Специално Благодаря на агент 007 за клиповете на камината :wink: .
martolk - специалист
Прикачен файл:
Screenshot_2017-09-27-21-29-09-795_com.adobe.reader.png
Тук е описано кога се гаси и кога се пали. В описанието, обаче става дума за модулация чрез стаен термостат, не знам дали ще работи на същия принцип без.
VelinPetrov - специалист
И аз това питам ? Без стаен термостат, само на термоглави, когато всички глави затворят и камината остане на лира или бойлер, премине през степените + поддържане но никоя глава не отвори и тя се угаси. Ще запали ли отново САМА ? Настройва ли се температура на палене и откъде ? Това ми е неясно. Също така ако реша да сложа един Салус например а не оригиналния стаен мога ли да го свържа и къде ? Понеже на схемата не виждам ? Благодаря :)
п.п. Сезона лекичко започва при нас :D
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: