Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Su-37 - специалист
Пелетите не горят добре. Изгорелите дърва изглеждат по различен начин. Трябва да е фина пепел.
150 градуса са нормални при това предозиране с гориво, значи клапата ти е затворена. Най-много да има малък просвет. С какво я задействаш сега тази клапа? Би следвало да има ръчка. Накъде сочи? Нагоре или надолу?
Дръпни я максимално към теб като застанеш срещу котела (с лице към вратите) ако сочи нагоре и бутни максимално напред ако сочи надолу. Значи, да обобщя, ако ръчката стърчи нагоре нагоре - дърпаш, ако сочи надолу - буташ до упор. Така ще е затворена клапата и ще си ползваш максимално първия ред тръби (хода надолу).
ps: влез в сервизното меню и намали секундите зареждане с по 2 секунди. Моята дойде стандартно на 8 секунди зареждане за мощност 3 и аз я намалих наполовина. ти обаче я сложи на 6. Втора на 3,5 сек и първа може да я сложиш на 2 ама едва ли ще работи много на нея с тоя термостат. Провери и първоначалното зареждане дали не е прекалено много и от там да се струпва голяма купчена пелети, които след това падат в пепелника без да са изгорели. Пускаш да пали и докато зарежда гледай нивото на пелетите да е не повече и не по-малко от 1 см над отворчето за запалката. Нали знаеш къде е запалката? Имаш ли вентил за обратната вода към входа на котела ти, който вентил да пропуска само вода с 50-60 градуса примерно, не по-малко? Според мен нямаш такъв.
bedamusa - специалист
Su-37 написа:
Пелетите не горят добре. Изгорелите дърва изглеждат по различен начин. Трябва да е фина пепел.
150 градуса са нормални при това предозиране с гориво, значи клапата ти е затворена. Най-много да има малък просвет. С какво я задействаш сега тази клапа? Би следвало да има ръчка. Накъде сочи? Нагоре или надолу?
Дръпни я максимално към теб като застанеш срещу котела (с лице към вратите) ако сочи нагоре и бутни максимално напред ако сочи надолу. Значи, да обобщя, ако ръчката стърчи нагоре нагоре - дърпаш, ако сочи надолу - буташ до упор. Така ще е затворена клапата и ще си ползваш максимално първия ред тръби (хода надолу).
ps: влез в сервизното меню и намали секундите зареждане с по 2 секунди. Моята дойде стандартно на 8 секунди зареждане за мощност 3 и аз я намалих наполовина. ти обаче я сложи на 6. Втора на 3,5 сек и първа може да я сложиш на 2 ама едва ли ще работи много на нея с тоя термостат. Провери и първоначалното зареждане дали не е прекалено много и от там да се струпва голяма купчена пелети, които след това падат в пепелника без да са изгорели. Пускаш да пали и докато зарежда гледай нивото на пелетите да е не повече и не по-малко от 1 см над отворчето за запалката. Нали знаеш къде е запалката? Имаш ли вентил за обратната вода към входа на котела ти, който вентил да пропуска само вода с 50-60 градуса примерно, не по-малко? Според мен нямаш такъв.
За в момента нямам термостатичен трипътен винтил защото системата ми е отворена и винтила не работи ако няма налягане, което за в момента не е проблем той се слага заради конденза на котела. Не съм влизал в сервизното меню както ми е нагласено така си и работи (дори е знам как се влиза в менюто) и да не знам къде е запалката, но довечера ще го погледна за да знам кое на къде е. Не знам какви пелети гориш аз горя за в момента слънчогледови и според мен са изгорели както трябва може би дървесните стават на фина пепел докато тези не са по този начин. Остава да погледна калапата и да разбера колко е оптималното задаване на температурите - на котела, включване на помпата за отопление и включване на помпата за БГВ.
шоп - майстор
Термостатичният антикондензен вентил работи и на отворена система. Не му трябва налягане.
vesonp1 - специалист
Ако вратичката ти е отпред и това дето се вижда на заден фон (според снимката) са ти изгорелите пелети ....... :shock: прекалено много ти падат неизгорели......трябва да е пепел.......аз съм с RB 20 и на трета мощност ми беше 8,5....в момента го намалих на 6,7s и падат най много 10-20 неизгорели и по ръба на чашката имам само пепел с дебелина 1,5-2 см. Три пъти го палих вече (с днес четвърти) и повече от чувалче за 8 часа не е горило
Su-37 - специалист
И аз това му казвам. Много пелети падат за изгаряне и от тук се бърка цялата работа - 150-те градуса в кюнеца, големият разход и може би неправилното горене. Нека довечера прочете инструкцията, да натисне горните два бутона за 3 секунди и с F да отиде до Power 3, Power 2 и Power 1 и да намали с 2 секунди поне трета степен. Втора с 1,5 и първа .... тя едва ли ще се включи при стаен термостат, но кой знае, първа може да я свали с 1 или да не я пипа, но да има разлика от втора поне 1 секунда, иначе ще има две ~еднакви мощности. Стойностите на горелките, поне 20-ките, идват завишени, за да може да "тръгнат" при всеки един случай. Вече всеки клиент трябва да си направи реглаж, иначе няма да извлече максимума от съоръжението. това не климатик или ел. конвектор да му цъкнеш On и да му зададеш колко градуса искаш в стаята, иска се регулиране. Въобще не е сложно. Ключовите настройки са запаметени. Те се променят в краен случай само ако не се получава.
bedamusa - специалист
Разцъках някои опции, но като гледам май проблема ще дойде от комбинираното затопляне на 2 бойлера по 80 л. май не можаха да се обезвъздушат и дърпат от температурата ще пробвам без тях да видя как ще е разхода.
Su-37 - специалист
Бойлерите взимат малко енергия стига да не се точи постоянно от тях по 30-40% от обема им на всеки 30 минути. Снощи палИх с вдигнати % вентилатор да видя как ще е и защо угасна предния път. От 18:15 часа до 22:15 или за 4 часа горене, изгори около 6,5 кг. Къпаха се две жени през един 80-литров водосъдържател. Сложих и трмометър със сонда в кюнеца до 500 градуса ниско колкото можеше да пристъпя с бормашината. Седеше между 60 и 65 градуса :shock: и ето откъде се получава този мазен налеп по котела. С ръчен термометър пък измерих температурата върху фукса, който се монтира на котела с 4 болта - 66-67 градуса. Не знам колко са верни и двата. Със същия ръчен като измервам върху водната помпа показва колкото датчика pt1000 който е сериозен датчик, не някакво менте. В комина какво е не знам, стига да са такива градусите, но то ще се разбере.
Видях и как изгасна. Осветеността падна до 0 при все че имаше много жарава (без пламък) и почна да гаси. Поговорката "където има дим има и огън" не е много вярна. При гасенето огънят лумна веднага - 175-185 осветеност и то си гаси. Горя едни 5 минути докато гасеше. А можеше да спре да се гаси като отчЕте наличие на пламък. Това явно няма да го излекуват. Много досадно и тъпо е така.
filmatoplo - майстор
Колко процента ти е въздуха в суспенд .
gogosto - специалист
Su-37 написа:
Бойлерите взимат малко енергия стига да не се точи постоянно от тях по 30-40% от обема им на всеки 30 минути. Снощи палИх с вдигнати % вентилатор да видя как ще е и защо угасна предния път. От 18:15 часа до 22:15 или за 4 часа горене, изгори около 6,5 кг. Къпаха се две жени през един 80-литров водосъдържател. Сложих и трмометър със сонда в кюнеца до 500 градуса ниско колкото можеше да пристъпя с бормашината. Седеше между 60 и 65 градуса :shock: и ето откъде се получава този мазен налеп по котела. С ръчен термометър пък измерих температурата върху фукса, който се монтира на котела с 4 болта - 66-67 градуса. Не знам колко са верни и двата. Със същия ръчен като измервам върху водната помпа показва колкото датчика pt1000 който е сериозен датчик, не някакво менте. В комина какво е не знам, стига да са такива градусите, но то ще се разбере.
Видях и как изгасна. Осветеността падна до 0 при все че имаше много жарава (без пламък) и почна да гаси. Поговорката "където има дим има и огън" не е много вярна. При гасенето огънят лумна веднага - 175-185 осветеност и то си гаси. Горя едни 5 минути докато гасеше. А можеше да спре да се гаси като отчЕте наличие на пламък. Това явно няма да го излекуват. Много досадно и тъпо е така.
Да не си пипал настройките. При мен когато вдигне зададените 67 градуса минава в суспенд, През това време помпата си работи падне ли температурата (не съм видял с колко) включва на 1-ва степен после пак суспенд и така. Това го наблюдавам сега от една седмица така прави при мен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: