Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Аз пък не знам защо мен цитирате,при условие ,че въпросният термин е цитиран от човека,пуснал темата ?Все пак бъдете толерантни...това не е специализиран форум по металознание или металургия или нещо друго.Форумът е Направи сам и тук пишат хора с най-различни професии и специалности и не всеки е длъжен да знае точните терминологии за каквото и да става дума.
Горелката + бункер и т.н. може да се изработи за 480 лв с ДДС и при това с две скари от неръждавейка (подвижна и фиксирана) и два "английски" мотор-редуктора M.e.l.l.o.r (шнек и чистене) и то купени от търговец в БГ. А пък защо не режете дебелото на плазма? Това не го казвам като критика - нали идеята е да помогнем с мненията си. Та мисълта ми е че обикновената черна стомана (S235, 08кп), била тя и 6 мм, ще се деформира. Охлаждането от въздуха при 20 кВт никак не е достатъчно.
Относно паленето - очевидно газовата горелка не е добра идея. На видеото огънят тръгна по тръбата нагоре по едно време (може би някаква клапа?). При студен котел и комин и целия този дим очаквам експлозии. Палете със 2-3 парчета сух спирт + половин шепа пелети А1 в горелката. Слаб вентилатор и малко количество пелети за да не става толкова пушек и да няма гърмежи. А може и едно странично отворче за палене с газова горелка, но вентилатора да работи и да има малко пелети в горелката.
Ако искате по-добро изгаряне на пушека - удължете соплото на горелката с 10-ина сантиметра (+3 лв. материал.).
Ако искате по-добро изгаряне на пелетите и по-малко шлака трябва да оптимизирате подаването на първичния въздух. Как се прави - няма да казвам, защото струва много пари и време.
Препоръчвам и елементарна автоматизация от гледна точка на сигурността - поне едно STB да пази котела от прегряване. Някой невинен човечец ще реши да си монтира термоглави на всички радиатори, включително и на тоя дето му е вързан преливника на самоделната му инсталация и...
Относно маркетинга - може де е супер елементарно, но не пускайте нещо в продажба, което не сте го тествали във всякакви възможни ситуации. Хората знаят и да палят и да чистят, но не прощават ако уреда им прави проблеми и ядове. За малки мишоци като нас това е фатално.
Поздрави и успех!

Тема "Евтина горелка за слънчогледови пелети Пелетон в комплект с бункер и шнек" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: