Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Su-37 - специалист
Не съм. И при мен работеше в деня на първото палене. След това започна да пищи при подминаване на зададената с 1 градус. Не позволява прекъсване от копчетата. Дори след изчистване на грешката и поставяне в стендбай се намираше в работа, докато не му дръпнах щепсела. После това се повтори и от тогава намалих първата за да не може да постигне зададената. Обаче явно тази по-ниска първа му е малко и като гори 3 макс 4 часа пък гасне :) Това ще се оправи като стане студено (няма да стига до съспенд).
gnt69 - майстор
Su-37 написа:
Не съм. И при мен работеше в деня на първото палене. След това започна да пищи при подминаване на зададената с 1 градус. Не позволява прекъсване от копчетата. Дори след изчистване на грешката и поставяне в стендбай се намираше в работа, докато не му дръпнах щепсела. После това се повтори и от тогава намалих първата за да не може да постигне зададената. Обаче явно тази по-ниска първа му е малко и като гори 3 макс 4 часа пък гасне :) Това ще се оправи като стане студено (няма да стига до съспенд).
Бърничкате си горелките и се чудите. Горелката не е крушка като изгасиш от ключа да изгасне. Минава през процедура по гасене, има едни пелети в горивната камера които трябва да се изгорят и чак тогава гасне. Мощности под кило - кило и двеста на час са си набутвация. Производителя е казал че горелката е с мощност от 5 до 20 киловата. По ниските мощности горят с неустойчив пламък и вече няма мощност на горелката а има мъждукане на пламъка и хабене на пелетите. :partyman:
bedamusa - специалист
Не знам как ги правите тези 60 градуса на комина все още съм малко резервиран да ровя из настройките просто защото не знам какво правя ето след като подкарах софтуера и тази сутрин като махнах режима с бойлерите нормализирах долу горе нещата https://prnt.sc/grpcda , но все ми се струва 140 градуса на изхода прекалено много.
gogosto - специалист
gnt69 написа:
Su-37 написа:
Бърничкате си горелките и се чудите. Горелката не е крушка като изгасиш от ключа да изгасне. Минава през процедура по гасене, има едни пелети в горивната камера които трябва да се изгорят и чак тогава гасне. Мощности под кило - кило и двеста на час са си набутвация. Производителя е казал че горелката е с мощност от 5 до 20 киловата. По ниските мощности горят с неустойчив пламък и вече няма мощност на горелката а има мъждукане на пламъка и хабене на пелетите. :partyman:
Абе може да си прав, ама тя е харесвана от такива хора, които обичат да си ръчкАт по настойките и няма как хора като мене да ги убедиш да не знаят как работи горелката (разбирай да пипат по настройките). Макар и с много грешки от ръчкането. Аз скоро бях задимил цялата улица с моите настройки :) ама няма да се откажа да си пия ракията до горелката :)
filmatoplo - майстор
Веднъж ми направи така една горелка ,в суспенд пише грешка ,нулирах процента въздух за суспенд и спря номерата .беше на 10% но при толкова не върти ,заради хол датчика ако не отчете обороти би трябвало да пише грешка.
kuuuuuul - майстор
Предстои ми пускане на котел и горелка грейко 20кв (аз вече си я пуснах и си работи),но трябва да се завери гаранцията.Само този от който съм я купил ли може да я завери(не ми вдъхва доверие) или и някой друг техен представител?Какво трябва да извърши въпросния човек освен попълването на гар. карти ( за 90лв)?Запалката влиза ли в гаранцията?
m.eit - специалист
kuuuuuul написа:
Предстои ми пускане на котел и горелка грейко 20кв (аз вече си я пуснах и си работи),но трябва да се завери гаранцията.Само този от който съм я купил ли може да я завери(не ми вдъхва доверие) или и някой друг техен представител?Какво трябва да извърши въпросния човек освен попълването на гар. карти ( за 90лв)?Запалката влиза ли в гаранцията?

След като си я пуснал сам,да идва този която ти я е продал и да заверява гаранцията,пък като изчетеш хубаво темата сам ще си направиш перфектните настройки!
Би трябвало да монтира горелката,на котела,да я свърже с кабелите да замери шнека,колко пуска на час,да направи настройките по необходимата мощност,да подпечати гаранцията ,да си стиснете ръце и чао!

:weedman:
stelibg - специалист
ПОМОЩ! :)
Забърсаал съм си подходящият софтуер за горелката, заедно с виртуалката :) :axe:

Все си мислех, че ще мога да гу намеря отнякъде, но не - линка от форума го няма.
Който има версия NPBC-V3M-1_ver3.3a_3.2_GR.rar и желание, нека я изпрати на stelibg1@abv.bg.
Предварително благодаря!

И малко по темата - днес правих профилактика - почистване от пепел, леко смазване на вентилатора, където може със "super lube" - невероятна смазка, жалко, че я няма в нашенските магазини. Сега вентилатора дори и на 100% не трака.
vesonp1 - специалист
kuuuuuul написа:

Свърза ми кабелите, направи някакви настройки по книжката както бяха, но се оказаха че там са примерни :-D видя че се запали,разгоря и почна да вдига температурата, видя че работят шнековете и вентилатора , че пусна помпата, взе едни 100лв.,завери ми гаранцията ( поне каза, че след една година за да удължи гаранцията с още една година само ще мине и няма да ми взима кинти) и каза:
-Аз тръгвам, че ме чакат други клиенти и изчезна
И после почва твойто истинско запознаване с принципа на работа на горелката и как да се настрои :-D
Добре че попаднах на този Форум и добри хора ме напътиха за което им Благодаря :)
За сега всичко ми е добре
P.S. Виж по напред няколко страници как да си премериш времето и формулите за мощностите ги има в книжката
Kondor1 - специалист
Това се отнася за всички, които мислят че производителят е направил всичко и не трябва "да се пипат ЗАВОДСКИТЕ настройки". А то едни настройки - примерни. Цялата горелка е един полуфабрикат, който трябва да се нагажда за всеки потребител. А тия дето вземат пари да заверяват гаранции в повечето случаи гледат да отбият номера. Все пак няма "цял ден" да си "губи" за 100лв, я. По-добре няколко клиента по 100лв.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: